„Letní přípravu jsme odstartovali 10. července a trénovalo se čtyřikrát v týdnu. Na konci července jsme absolvovali letní soustředění ve Chvojkovském Mlýně. Po soustředění se hráčský kádr stabilizoval na osmnácti hráčích a v rámci přípravy jsme pak odehráli sedm přípravných utkání s kvalitními soupeři,“ ohlédl se zpátky v čase trenér František Krejčí.

Do podzimní části divizní soutěže vkročili Varáci pravou nohou. Nejprve vyplenili sešívaní Varnsdorf, kde vyhráli 3:1, k tomu pak přidali domácí výhru nad Litoměřickem 8:0. „Start do soutěže se nám vcelku povedl. Na úvod jsme zaznamenali dvě výhry, i když se nerodily až tak snadno. Už v těchto utkáních se objevovalo to, co bylo pro naši hru po celý podzim dominantní, a tím byla slabá střelecká produktivita. Přesto jsme dokázali utkání zvládnout,“ připomněl Krejčí.

Střelecká potence se však projevila v následujících utkáních. „Poté jsme ale čelili mužstvům, která nakonec po podzimu obsadila první tři příčky. Zde se naše neschopnost projevila v plné nahotě. Přestože jsme si dokázali vytvořit spoustu příležitostí ke vstřelení branky, naprosto jsme v těchto šancích selhávali,“ smutně poznamenal ke střelecké smůle Krejčí.

Ilustrační foto
FOTBAL: Ostrovský zimní turnaj v novém kabátě


Slávisté tak nakonec obsadili v podzimní tabulce s devatenácti body a aktivním skóre 26:19 pátou příčku. „Z hlediska obdržených branek jsme byli třetí nejlepší v defenzivní činnosti. V počtu vstřelených branek jsou ale horší oproti nám jen čtyři týmy,“ zklamaně hodnotil Krejčí.

Navíc se promítla do výsledků i velká marodka, která Slavii během podzimní části trápila. „Bohužel nás v průběhu podzimu trápila i nepříjemná a dlouhodobá zranění. Špatný, Mlýnek a Stařík měli velmi dlouhý herní výpadek. Musím však ocenit, že pokud to pak přece jen šlo, pracovali s týmem na tréninku i se sádrou na ruce. Když pak nastoupili do ostrých utkání, byli víceméně připraveni a odváděli pak často ´hladový´ a velmi dobrý výkon,“ pochvaloval si nad srdcařským přístupem hráčů Krejčí. Nejvíce byl karlovarský kormidelník spokojen s tréninkovou docházkou.

„Docházka na trénink byla obecně velmi dobrá. Za to musím hráče pochválit. Výsledkem pak byl způsob hry, jakým se prezentovali v mistrovských utkáních. Po velmi slušných výsledcích v přípravě se začalo výrazně zvedat i sebevědomí celého týmu a herní projev týmu se lepšil každým dalším utkáním,“ vypočítával Krejčí.

Ilustrační foto futsal
Slavia naložila Rádu desítku