Tři body následně přičtené na konto Buldoků dávaly opět možnost bojovat o záchranu soutěže pro lázeňskou metropoli. Podmínkou ale bylo vyhrát na hřišti Admiry Praha. Jenomže tento úkol vzal ve druhém poločase zasvé a Karlovy Vary se po porážce 0:4 s Českou fotbalovou ligou definitivně loučí.
V prvním poločase sledovali diváci v pražských Kobylisích vyrovnané utkání s minimem šancí. Když už se zdálo, že se bude odcházet do šaten za bezbrankového stavu, domácí Admira poprvé udeřila. Ve 43. minutě Tusjak nacentroval ze strany na Kurka, ten míč hlavou lízl na lépe postaveného Mošnu, který se již v ideální pozici nemýlil.

Po změně stran začali Buldoci hrát více otevřenou partii, ale v rozmezí 61. a 66. minuty byli od domácích za chyby potrestáni. Na 2:0 pro domácí zvyšoval Marek Červenka. Ten samý hráč se prosadil i za další dvě minutky a definitivní hřebíček do karlovarské rakve zatloukl na konci černé pětiminutovky Štěpán Zahálka. Několik minut se z této „facky" svěřenci Pavla Medýnského oklepávali a vsadili vše na totální ofenzivu. Snaha se karlovarským hráčům nedala upřít, ale i šance Mariána Geni z 88. minuty zůstala nevyužita.Karlovy Vary tak po porážce 0:4 na hřišti Admiry Praha své působení v ČFL minimálně na rok přeruší, ale až po dohrání dvou posledních kol.

Česká fotbalová liga, 30. kolo
Admira Praha – Karlovy Vary 4:0 (1:0). Branky: 43. Mošna, 61. Červenka, 63. Červenka, 66. Zahálka. ŽK: 2:4 (Mošna, Snop – Nerad, Tuhela, Hudec, Pachta). Rozhodčí: Vít – Novák, Lavrenčíková.

Admira Praha: Rakovan – Herc, Martinic, Červenka (71. Petr), Mošna (70. Čmejla), Vosický, Kurek, Majer (70. Mamurov), Snop, Zahálka, Tusjak (75. Paťha).

Karlovy Vary: Bojčuk, Tůma, Nerad, Pěkný, Hudec, Staněk, Plechatý, Vondráček (60. Pachta), Špírek, Geňo, Tuhela. Trenér: Medýnský.

Další výsledky: Chomutov – Roudnice nad Labem 1:1 (0:1), Chrudim – Meteor Praha 2:1 (0:1), Domažlice – Sparta B 0:2 (0:1), Admira Praha – Karlovy Vary 4:0 (1:0), Převýšov – Horní Měcholupy 8:0 (4:0), Zápy – Štěchovice 2:2 (2:1), Čáslav – Králův Dvůr 2:2 (1:0), Kolín – Strakonice 3:2 (3:1).