K dispozici neměl Zdeňka Lhotáka, Roberta Csemera ani Karla Plachého. Přesto však tým, vzhledem k volnu Baníku Sokolov ve FNL, odjížděl k utkání posílen o několik hráčů. Do branky se postavil Jakub Dvořák, na stoperu nastoupil Ludvík Tůma, v záloze Jurij Medveděv a Jakub Blažek, do útoku se vedle Martina Psohlavce zařadil Jiří Procházka. A výsledek? Nad očekávání. Buldoci vyhráli 3:1.

Karlovaráci měli výborný vstup do utkání a už ve 2. minutě šli do vedení. Právě posledně jmenovaný Jiří Procházka se po ideální kolmé přihrávce ocitl proti domácímu brankáři Petru Kutovi a nedal mu šanci. Po zbytek poločasu sice byli hosté opticky lepší, ale ke zvýšení vedení to nevedlo.

Naopak ztráta míče uprostřed hřiště a série nedůrazných soubojů znamenaly po rohovém kopu vyrovnání. Ve 21. minutě se prosadil Jiří Kapek a za tohoto stavu se šlo do kabin.

Do druhé půle hosté přidali na důrazu, začali se prosazovat kombinační hrou a soupeře jednoznačně převyšovali. V 59. minutě poslal za domácí obranu míč Tomáš Oslovič a pro Martina Psohlavce nebylo problémem se proti domácímu brankáři prosadit.

Třetí gól v 68. minutě vstřelil Jiří Procházka, a o vítězi utkání bylo rozhodnuto. „Do konce utkání jsme si vytvořili ještě řadu dobrých příležitostí, bohužel jsme je ale nedokázali proměnit," řekl po utkání kouč Karel Tichota.

Nové Strašecí – Karlovy Vary 1:3 (1:1). Branky: 21. Kapek – 2. a 68. Procházka, 59. Psohlavec. ŽK: 2:0 (Ducár, Mrázek). Rozhodčí: Vojtěch – Kazda, Stieber, DFA Valenta. K. Vary: Dvořák – Polom (87. Dušek), Tůma, Oslovič, Mestl – Medveděv (88. Királyi), Geňo , Krlička (70. Pěkný), Blažek – Procházka (69. Maňák), Psohlavec.