Toužim spasil hattrickem Strejček

Samotné utkání načli lépe Toužimáci, kteří se v úvodu dostali do několika dobrých brankových příležitostí. Gólově zapršelo až v 11. minutě, kdy se prosadil ve skrumáži těl v šestnáctce hostů přesnou ranou Matěj Strejček.
Zlobili však i hosté, ale jejich snaha končila na obranném valu Toužimi, a když už něco prošlo, stál na svém místě dobře chytající gólman Martinec.


Ve 28. minutě přidala Toužim druhý gól, o který se po brejku postaral Josef Kliment, který během celého prvního poločasu dělal svou rychlostí novoborským zadákům nemalé starosti. Do konce prvního poločasu se již nic podstatného nezměnilo, a tak si domácí přenesli do druhého dějství dvougólový náskok.


Ten pak po změně stran navýšil v 65. minutě svou druhou brankou v utkání Strejček, který o pět minutek později další úspěšnou střelou docílil svého hattricku. V závěru se dočkali brankové radosti i hosté, za které se zapsal do střelecké listiny Šulc, ale ani to nic nezměnilo na výhře Toužimi.


Toužim – Nový Bor 4:1
Branky: 11. , 65. a 70. Strejček, 28. Kliment – 82. Šulc. Poločas: 2:0. Rozhodčí: Fišer – Pešek, Dobrý, DS J. Hamouz. ŽK: 1:1. Diváci: 60.
Toužim: Martinec – Šaloun, Čermák, Větrovec, Zápotocký – Hudec (52. Klepal), Bereczký, Borek (80. Drabík), Kanát –  Kliment (82. Mikula), Strejček. Trenéři: Marek Daněk, Jaroslav Hejkal.

Toužim se vydá směrem Litol

Anglický týden zakončí fotbalisté toužimského SK v Litole. Po porážce s Vilémovem a středeční výhře nad Novým Borem tak čeká Toužimáky další důležitá štace.  „Chtěli bychom konečně prolomit smolnou sérii na hřištích soupeřů," přeje si toužimský trenér Marek Daněk.

A má k tomu řádný důvod. V tomto souboji totiž půjde prakticky o šest bodů, které by Toužim opět přiblížily k záchraně. „Na soupeře v tabulce ztrácíme pět bodů, i když má o jedno utkání odehrané méně, ale pokud myslíme na záchranu, měli bychom v tomto souboji bodovat," poukazuje Daněk.


Litol si v jarní části  vede se střídavými úspěchy. Prozatím dvakrát prohrál a jednou dosáhl na tři body. „Budeme chtít navázat na středeční výhru nad Novým Borem, ale uvidíme, jak vše dopadne," nechal si otevřená zadní vrátka toužimský lodivod.


Důležité utkání se odehraje v sobotu 6. dubna od 16.30 hodin v Litole, a řídit ho bude trio arbitrů ve složení Štuk, Benedikt, Šafránková. Nad jejich výkony pak bude bdít delegát svazu Míka.