Vcelku dobrý vstup  měli do první části divizní skupiny B hráči nováčka z toužimského SK. „Hlavním cílem je sbírat body v domácím prostředí," přál si před startem soutěže toužimský trenér Marek Daněk.

To se na začátku soutěže dařilo, když si Toužim připsala ve třech kolech na své konto dvě domácí výhry. Pak už ale na program přišel dlouhý bodový půst. Toužimáci totiž dojížděli v dobře rozehraných duelech na svou mizernou střeleckou produktivitu a to je pak stálo důležité body.

 „Brankové příležitosti jsme si v každém zápase sice vypracovali, ale bohužel jsme je nedokázali gólově využít, zatímco soupeř ano, a my tak přicházeli o cenné body," poukazoval Daněk.

Tým se tak po několika neúspěších, kdy soupeři vždy podlehl o jednu branku, propadl v divizním pelotonu až na předposlední, patnáctou pozici s desetibodovým ziskem. „V silách týmu určitě byla lepší příčka, než na které jsme zakončili podzimní část, takže spokojenost určitě nebyla namístě," lamentoval Daněk.

V jarní části Daněk tak společně s Jaroslavem Hejkalem povedou Toužim k záchraně v divizní soutěži. K tomu nasměrovali i zimní přípravu. „Zaměřili jsme se tradičně na fyzičku a také herní projev týmu. Hlavně jsme museli zapracovat na koncovce, která nám dělala během podzimu nemalé problémy," míní Daněk.

Přípravu však již neabsolvovali Jakub Diviš a Filip Němec, oba ukončili své hostování. Naopak zkvalitnit kostru týmu přišli v průběhu zimní přestávky  dva hráči ze sokolovského Baníku, Tomáš Bereczký a Jindřich Pachta. „V přípravných duelech prokázali svou kvalitu, a navíc projevili zájem u nás hrát. Věříme, že by měli být pro tým platnými posilami," přeje si Daněk.

Cíl si tak dali v Toužimi jeden, a to záchranu. „Chceme divizi pro Toužim zachránit, ale uvidíme, cesta to bude dlouhá a náročná. Dále se chceme prezentovat kvalitní hrou, která bude bavit nejen nás, ale zejména naše věrné fanoušky," dodal závěrem Daněk.

SK Toužim

Brankáři: Tomáš Martinec (93), Martin Jelínek (94). Obránci: David Drabík (90), Martin Kanát (86), Jiří Zápotocký (88), Karel Čermák (86), Karel Krejčí (87), Jiří Šaloun (93). Záložníci: Josef  Hudec (91), Kašpar Klepal (91), Josef Kliment (90), Tomáš Bereczký (93), Jindřich Pachta (92), Radek Větrovec (86). Útočníci: Jiří Mikula (79),  Matěj Strejček (90), Jakub Borek (87).
Přišli: Bereczký, Pachta, Šaloun, Martinec (hostování z Baníku Sokolov), Jelínek (hostování z Klášterce), Zápotocký (v jednání Stará Role),  Kašpar, Větrovec (hostování z Teplé).
Odešli: Diviš (Stará Role), Němec (ukončené hostování z 1.FC K. Vary), Bureš (Teplá), Baláž (Bečov).
Trenéři: Marek Daněk, Jaroslav Hejkal. Hospodář: Ivana Mikulová. Sekretář: Marek Daněk. Prezident: Josef Bartáček.