Na půdě druhého celku divizní tabulky Slavoje Vyšehrad se ale zázrak nekonal. Toužimáci si na své konto připsali prohru 1:5.

Samotné utkání načala lépe jedenáctka Vyšehradu, která šla v 18. minutě do vedení, když se do střeleckých statistik zapsal Michal Kočí. Ve 33. minutě přišla Toužim o služby svého obránce Radka Větrovce, který po souboji o míč musel opustit hrací plochu kvůli zlomenému nosu a posléze zamířil sanitkou do zdejší nemocnice. Toužim sice poté fotbalově kousala, ale opět se brankově radovali domácí, za které v závěru první půle navýšil náskok na dvě branky Martin Kohout.

Další rána přišla pro Toužim ihned po změně stran, když ve 49. minutě přidal třetí vyšehradský gól Václav Klán. A pro nováčka soutěže bylo ještě hůře, to když v 57. minutě navýšil rozdíl na čtyři branky domácí Jiří Mošna. Toužim ale nesložila zbraně a bojovala, za to byla odměněna brankou v 69. minutě, kterou si na své konto připsal toužimský útočník Matěj Strejček. Poslední slovo však měli opět domácí. Jak utkání začalo, tak i skončilo, když se gólově prosadil Michal Kočí.

Vyšehrad – Toužim 5:1
Branky: 18. a 87. Kočí, 38. Kohout, 49. Klán, 57. Mošna – 69. Strejček. Poločas: 2:0. Rozhodčí: Vlk – Novotný, Severýn, DS Bartyzal. ŽK: 0:2. Diváci: 60.

Vyšehrad: Prokeš – Budějský, Hendrych, Kočí, Klán (72. Kafka) – Mošna, Zimmermann (72. Houdek), Nosek, Mojdl (72. Švejda) – Kohout, Kubík.
Toužim: Martinec – Klepal (46. Borek), Čermák, Větrovec (33. Drabík), Krejčí – Hudec, Zápotocký, Kanát, Kliment – Strejček, Mikula.