V utkání, ve kterém se střetly první a třetí celek Fortuna Divize A, se z úvodní branky radovali hráči Slavie, když již ve 3. minutě se měnil poprvé ukazatel skóre, když rohový kop Rostislava Vokáče uklidil hlavou do branky Březové Milan Novotný. V 18. minutě však bylo vyrovnáno, když sešívaní propadli ve středu hřiště a vyrovnávací branku si připsal na konto David Kursa.

Karlovarská Slavia si na úvod přípravy připsala na konto výhru 2:1 nad týmem Březové (ve žlutém).Zdroj: Daniel Seifert

Poločasový stav poté stanovil ve 33. minutě po parádní kombinaci Dana Krličky a Jana Kaliny Marián Geňo, který uklízel balon do poloprázdné svatyně. „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, když již ve 3. minutě jsme šli po standardní situaci do vedení. Poté jsme však propadli ve středu hřiště, čehož soupeř využil k vyrovnání. První poločas jsme uzavřeli skvělou kombinační akcí, kterou brankově zakončil Geňo,“ hodnotil první poločas trenér Slavie Karel Tichota. Po změně stran oba týmy prostřídaly své řady a i přes náznaky šancí na obou stranách se již ukazatel skóre nepohnul.

„Po prostřídání si oba týmy vytvořily náznaky šancí, ale zůstalo jen u toho. Mrzí mě, že jsme naše šance nevyřešili lépe, ale na druhou stranu to byl první přípravný duel, který byl plný chyb a ztrát, ale co se týče kondiční stránky, tak zcela jistě splnil svůj účel, a hlavně se nikdo nezranil,“ dodal hodnocení druhého dějství Tichota.

Karlovarská Slavia si na úvod přípravy připsala na konto výhru 2:1 nad týmem Březové (ve žlutém).Zdroj: Daniel Seifert

FC Slavia Karlovy Vary – Olympie Březová 2:1 (2:1). Branky: 3. Milan Novotný, 39. Marián Geňo – 18. David Kursa. Rozhodčí: V. Štěrba mladší. Diváci: 30.

FC Slavia Karlovy Vary: Strnad (46. Chára) – Samek, Pěkný, Staněk, Skala – Gabriel (46. Mestl, Krlička, Vokáč, Kalina – Geňo (46. Psohlavec), Novotný. Trenér: Karel Tichota.

Hokejisté HC Energie (v bílém) přivítali Vsetín.
Chyby v první třetině a Valaši trestali