Právě v rámci jubilejního výročí vzniku města se odehraje v sobotu 6. srpna na stadionu na jáchymovské Panoramě, kde má rozbalen dlouhá léta fotbalový stan TJ Jáchymov, charitativní utkání mezi výběrem TJ Jáchymov a Sigi Teamem pod taktovkou Horsta Siegla.

Nejen fotbalový fajnšmekr si tedy přijde na své, když se na jáchymovském pažitu budou prohánět vesměs ostřílení fotbalisté, ať už jde o kanonýra Horsta Siegla, Pavla Kuku, Ivana Haška, Tomáše Řepku, Jaromíra Blažka, Jiřího Štajnera, Ladislava Maiera, Jiřího Jarošíka, Ivo Ulicha, Jana Nezmara a další bývalé top fotbalisty, které doplní herci Vojta Dyk, Jakub Kohák nebo Leoš Noha nebo televizáci Michal Hrdlička a Petr Suchoň.

Složení Sigi Teamu se však může do začátku akce ještě řádně změnit, i přesto se bude na co dívat. Velkolepá fotbalová podívaná, která se ponese nejen ve fotbalovém, ale také přátelském duchu a hlavně bude pomáhat, odstartuje v Jáchymově v 15.00 hodin, kdy bude na programu slavnostní výkop.
Vstupenky na charitativní utkání v hodnotě 30,- Kč budou slosovatelné a výtěžek z prodeje bude předán Dětskému domovu v Ostrově.