Viktoria je v polovině zápasové série, ve které chce na sto procent bodovat. Zatím uspěla v Českém Krumlově a doma se Sedlčany. V sobotu si to rozdá s Malší a další dva zápasy odehraje v Sušici a doma s Ostrovem.

„Já vím, že se stále opakuji dokola, ale znova připomínám, že těchto pět zápasů nám ukáže, zda na divizi vůbec máme. Pokud v nich budeme úspěšní, tak si můžeme říci, že ano,“ říká před utkání mariánskolázeňský trenér Stanislav Purkart s tím, že tříbodový úspěch očekává i z duelu s Malší.

„Samozřejmě že chceme vyhrát. Naším cílem je posunout se v tabulce co nejvýše a nebýt v těch sestupových vodách. Pokud se na tu tabulku podíváme, tak je jasné, že se hraje takzvaně o šest bodů,“ dodává.

Vítězně naladěn po domácí výhře nad Rokycany zamíří nováček divize z Ostrova k okresnímu derby na půdu lídra tabulky z Karlových Varů. „Sice jsme v roli outsidera, ale budeme bojovat, i když to bude hodně těžký oříšek,“ je si vědom ostrovský trenér Ivan Filip.

Ten bude muset oželet při svátku fotbalu ve svém výběru služby Jakuba Diviše, což bude pro Ostrováky velká ztráta. „Kuba pořád bojuje s virózou a jeho pojetí hry nám bude v derby chybět. Na druhou stranu již bude k dispozici uzdravený Pachta, takže až na Diviše bychom měli být kompletní,“ popisoval Filip.

Role outsidera možná bude pro Ostrováky výhodou. „Možné to je, ale moc dobře víme, že karlovarské 1.FC hraje velmi dobrý fotbal a po zásluze kraluje tabulce. Disponuje kvalitním týmem,“ uznale pokyvoval Filip.

I přesto by rádi hráči nováčka neodjížděli z lázeňského města s prázdnou. „Dáme do toho všechno, a pokud se nám podaří uzmout nějaký bod, budeme velmi rádi, ale víme, že to bude nesmírně těžké,“ dodal Filip.

Roli favorita ve Dvorech přijímají a těší se na dobrou diváckou návštěvu. „Přijede se na nás podívat hodně lidí z Ostrova a myslím si, že toto utkání přiláká i více Karlovaráků. Toho bychom chtěli využít a ukázat lidem, že hrajeme dobrý fotbal a přijít se na nás podívat není promarněný čas. Jinými slovy do zápasu půjdeme s tím, že chceme tři body a fotbalem diváky bavit,“ přidává na závěr kouč varských Buldoků Karel Tichota.