Do utkání však jdou oba celky ve zcela rozdílných pozicích. Zatímco Sokolov ve dvou dosavadních zápasech neztratil ani bod, Žižkov nejenže nebodoval, ale nedokázal zatím vstřelit branku. V prvním kole doma Viktorka padla s Třincem 2:0, o týden později potom v Českých Budějovicích 4:0.
„Žižkov prošel mnoha změnami. Zprávy ohledně ekonomiky klubu také nejsou úplně pozitivní. Jsou tam mladí hráči, určitě perspektivní, rychlostně vybavení, ale zatím nezkušení, chtějí hrát hodně fotbal," odpozoroval sokolovský asistent Jiří Dreiseitl.

Ten ostatně obě žižkovská vystoupení sledoval na vlastní oči. „Výsledky jsou trochu zavádějící. Trochu mi to připomínalo béčko Sparty, které soupeře přehrávalo, ale po chybách nebo standardních situacích inkasovalo," připomíná asistent Baníku. Diváci budou očekávat další výhru Sokolova, jenže hosté nebudou chtít prohrát do třetice. „Utkání tím bude specifické, přijedou hrát o všechno, i trenérský post je tam asi trošičku v ohrožení. Jejich mladí hráči budou hodně namotivovaní, budou agresivní, nepříjemní," předjímá Dreiseitl.

Domácí Baník vyrukuje na Pražany s tradičními zbraněmi. „Máme v mužstvu zkušené hráče, kteří dokáží podržet balon a v klíčový moment se správně rozhodnout. Na Žižkov bude platit naše poctivost, organizovanost a standardní situace," míní asistent Aleše Jindry. Kde je podle Jiřího Dreiseitla největší síla Žižkova, co se herních situací týče? „Mají šikovné fotbalisty, kteří umí přejít jeden na jednoho, nemají špatné ani brejkové situace a jestliže bude hrát Míra Podrazký, tak ten umí zahrávat výborně standardky," upozorňuje.

Komplikací pro Sokolov je absence Zbyňka Vondráčka, který obdržel v Třinci červenou kartu a čeká ho disciplinární trest. K dispozici zřejmě nebude ani František Dřížďal, který po zranění ještě není zcela v pořádku. Drobné šrámy navíc léčil i Stanislav Hofmann a Ludvík Tůma.