„Podzim nám nevyšel vůbec. Nedařilo se nám na domácím hřišti ani venku. Trápili jsme se především v koncovce. Často nám pak chyběl jeden gól k vytouženým bodům, kterých jsme sesbírali žalostně málo. Dlouhodobě se nám  nedaří stabilizovat sestavu vlivem zranění a jiných událostí nad rámec fotbalového života, a to se promítlo i do našich podzimních výsledků," smutnil toužimský kapitán Karel Krejčí.


Zimní přípravu měli Toužimáci naordinovánu společně s divizním A týmem, což by měl být základ k záchraně v okresním přeboru.  Zimní příprava proběhla společně s A týmem. Navíc jsme se letos zaměřili na přípravné zápasy s kvalitními soupeři, a že jich nebylo málo. Postupně jsme se střetli například s Útvinou, Bezvěrovem, Teplou, Kožlany či SV Griesbachem. A výsledkově a herně to nebylo vůbec špatné," upozorňoval Krejčí. Do týmu se zapojil během přestávky Jiří Mikula, tedy toužimský patriot, od kterého si toužimská rezerva slibuje zkvalitnění útočné fáze, a tím i důležité góly, které jí na podzim scházely.


„Tým zůstává pohromadě už řadu let, ale letos pro nás všechny bude velkou motivací pomoc srdcaře, špílmachra a velké toužimské osobnosti Jiřího Mikuly, který nabídl své služby i B týmu . Za to jsme mu moc vděční, jelikož dokáže strhnout celý tým a je pro nás velkým přínosem," pochvaloval si toužimský forvard. Premiéra v jarní části však nedopadla pro toužimské barvy podle jejich přání. Pod radošovským mostem Toužimáci nestačili na Kyselku, které podlehli 1:2. „Důležitý duel s Kyselkou byl v první řadě pro oba týmy určitě hodně složitý. Terén určitě nebyl jednoduchý. Kyselka dala krásný gól z přímého kopu, druhý přidala následně z brejku a nám už se jen podařilo snížit. Bojovalo se a domácí byli ti o gól šťastnější," bilancoval Krejčí.

Bodů se dočkalo toužimské béčko ve druhém pokračování, ve kterém si odbylo vítěznou domácí premiéru, ve které pokořili Pilu 3:1. „Pila je tým výborných fotbalistů, právem okupují špičku tabulky. Věděli jsme, že ji nemáme šanci přehrát kombinační hrou, a proto jsme  vsadili na tradiční toužimskou bojovnost a důraz. Odměnou nám byly tři body, které zůstaly v Toužimi po dvou trefách Jirky Mikuly a proměněné penaltě Davida Drabíka," liboval si Krejčí.
V následujícím kole poměří Toužimáci své síly s výběrem Staré Role. Na podzim Toužim B k utkání neodcestovala a nakonec prohrála 0:3 kontumačně.  „Do každého utkání jdeme s cílem vyhrát, zejména v těch domácích. Nejinak tomu bude ve Staré Roli, se kterou zatím nemáme moc zkušeností. Cílem jsou však tři body, pro které musíme udělat maximum," dobře ví kapitán toužimského SK.


A jaký mají v Toužimi v jarní části vůbec cíl? „Rádi bychom na jaře napravili špatný dojem z podzimu, uhráli co nejvíce bodů a posunuli se v tabulce co nejvýše. Nebude to  jednoduché, ale věřím, že pokud budeme chtít vyhrávat, nemůžeme nakonec prohrát," dodal závěrem Krejčí.