„Po nevydařeném podzimu jsme se chtěli hlavně udržet v soutěži. Na jaře se nám podařilo vyhrát pět utkání v řadě a nálada držela v týmu vítězný duch, jelikož každý hráč šel vůlí po vítězství. Nakonec z toho byla byla velmi dobrá sedmá příčka," pochvaloval si kapitán Kyselky Josef Hlaváč.

Po úspěchu však přišla na řadu krátká přestávka a o to větší dřina v podání letních galejí. Ty však v podání týmu z Poohří letos nebyly žádná velká hitparáda.

„Letní příprava nebyla tentokrát nic moc, jelikož jsme se moc nescházeli. Pozitivem však je, že jsme tým omladili odchovanci, kteří se do přípravy zapojili a měli by být velkým příslibem do budoucnosti," hledal pozitiva Hlaváč.

Sám ale ví, že právě jeho tým již několik sezon trápí podzimní části, ve kterých se mu příliš nedaří, a v jarní části pak bojuje o záchranu. „Musíme se toho vyvarovat. Chce to zlepšit koncovku, která nám vždy dělá problémy, a poté přijdou i výsledky a důležité body," je si vědom kapitán.

I cíl pro nový ročník mají v Kyselce skromný. „Budeme chtít hrát v klidném středu, věřím, že na to tým máme," míní Hlaváč. V prvním utkání nové sezony si Kyselka odbyla domácí premiéru, neúspěšnou, když podlehla Sedleci 2:3.

„Chtěli jsme vstoupit do sezony vítězně, což se nám bohužel nepodařilo. Opět nás trápila špatná koncovka a bez gólů se vyhrát nedá. Myslím si však, že utkání by slušela remíza," podotkl k neúspěšnému vstupu do podzimní části Hlaváč.

Spravit chuť si budou moci Kyseláci ve druhém kole, ve kterém se o víkendu představí na půdě Kolové.

„V souboji s Kolovou budeme chtít napravit výsledek z prvního utkání. Víme však, že nás nečeká nic lehkého. Budeme se však snažit udělat vše pro to, abychom si odvezli tři body. Necháme na hřišti vše a věřím, že uspějeme," dodal závěrem kyselecký kápo.