Okresní fotbalový přebor před několika dny definitivně uzavřel za sebou svou první kapitolu, která byla prošpikována zajímavými momenty. Ve statistikách pak převážně dominují prakticky dva celky z čela tabulky, a to Stará Role B a Nejdek B. 

Vítěz. Podzimní mistrovský titul určitě pořádně zapili fotbalisté starorolské rezervy. A asi není divu. Béčko Starky totiž ve třinácti zápasech bralo za deset výher, dvě remízy a jednu prohru dvaatřicet bodů, a tím pádem přezimuje na čele tabulky. Na druhém místě skončila se sedmadvaceti nastřádanými body pro změnu nejdecká rezerva, která ztrácí na první pozici pět bodů. Na pomyslných stupních vítězů je doplnila na třetí příčce Stružná, která brala na podzim čtyřiadvacet bodů a na čelo tabulky jí chybí osm bodů a na druhé místo body tři.

Černý Petr. Spíše na žal mohli po skončení podzimní části pít hráči Nových Hamrů, a není divu. V posledním kole se totiž rozhodlo, že přezimují na poslední, čtrnácté příčce s osmibodovým ziskem, když jim udělily ostatní týmy překvapujícími výsledky černého Petra. Horalé však nemusí nijak smutnit. V jarní části jim totiž budou dělat společnost v cestě za záchranou předposlední Dalovice či dvanáctá Kyselka. Oba týmy mají na svém kontě o dva body více než tým horalů. Hodně napilno bude mít pak Toužim B, která urvala na podzim jedenáct bodů, a náročná záchranářská mise čeká i třináctibodové Abertamy a Chyši B.

Všude dobře, doma nejlépe. Tak tímto příslovím se řídili v podzimní části zejména fotbalisté Božičan. Ti na svém pažitu odehráli sedm utkání a v šesti případech se radovali z výhry, v jednom pak brali po nerozhodném výsledku bod, a zaslouženě tak stanuli na prvním místě tabulky doma. Na svém stadionu se však nenechaly zahanbit ani rezervy. Nejdek B nasbíral za šest výher ve stejném počtu utkání osmnáct bodů, stejně si pak počínala i starorolská rezerva. Doma na podzim neprohrál ani Bečov, který vyhrál všech pět duelů, za které vyfasoval patnáct bodů. Naopak nejhorší bilanci v domácím prostředí zaznamenala Kyselka, která v šesti duelech urvala pouhé čtyři body za jednu výhru a jednu remízu.

Každý bod ze hřiště soupeře je plusový. Na hřišti soupeře si nejlépe vedla Stará Role B, která vyválčila v sedmi zápasech čtrnáct bodů za čtyři vítězství, dva nerozhodné výsledky a jednu prohru. Na pomyslném druhém místě skončil celek Stružné, ten ukradl svým soupeřům bodů třináct, když v sedmi zápasech slavil čtyři výhry, jednu remízu a smutnil nad dvěma porážkami. Třetí příčku obsadil pilský Baník, který odehrál na hřištích soupeřů pět utkání, z toho tři vyhrál a dvakrát se podělil o body. Jako bonus pak Piláci jako jediný tým neokusili na půdě soupeře hořkost porážky. Tu naopak okusili šestkrát horalé z Abertam, když vyšli ve všech šesti zápasech bodově naprázdno.

Nedobytná tvrz. Úctyhodnou sérii si připsali na svůj účet fotbalisté nejdeckého béčka. A mají k tomu řádný důvod. V domácích šesti duelech nejenže slavili šestkrát vítězství, ale vždy rozdílem třídy. Nejvyšší byla domácí výhra 15:0 nad rezervou Toužimi. Nejmenší si pak odvezla Kyselka, která prohrála 3:5. Navíc Nejdečané nešli pod pět vstřelených branek na jedno domácí utkání. Celkem jich pak nastříleli v šesti duelech svým soupeřům sedmačtyřicet a pouze pětkrát inkasovali.

Palebná síla. Ostřílení hoši v dresu nejdecké rezervy nastříleli svým soupeřům nejvíce branek v podzimní části, celkem třiašedesátkrát se radovali ze vstřelené branky. O čtyři branky méně si připsali na střelecké konto gólů hráči starorolské rezervy. Nejlepším střílejícím týmem podzimu byla s pětatřiceti kousky Březová. Nejslabší střeleckou mušku měli v první části přeboru hráči Abertam, kteří pokořili branku soupeře devatenácti kousky. O něco lépe na tom byla Kyselka, která vsítila svým soupeřům dvaadvacet branek.

Obrana děravá jako cedník. Nejpropustnější obranu měla na podzim toužimská rezerva, ta totiž inkasovala ve třinácti utkáních alarmujících 53 branek. Přesně padesátkrát pak museli sáhnout pro míč do své branky hráči Nových Hamrů a Dalovic. Naopak nejméně branek inkasovala Stružná a Pila, oba týmy totiž shodně obdržely pouze sedmnáct branek. O branku víc pak museli skousnout hráči rezevních týmů, a to Staré Role a Nejdku.
Nejlepší šutér. Již několik sezon kraluje v okresních střeleckých tabulkách ostřílený novohamerský forvard Michal Rudolský. I v podzimní části okresního přeboru dal o sobě řádně vědět, když si připsal na své konto čtrnáct kousků, a tím po zásluze kraluje tabulce střelců. Na druhém místě se drží s dvanácti góly starorolský útočník Roman Voborský. O třetí místo se pak dělí za deset vstřelených gólů božičanský Petr Marcel a toužimský Josef Šmoranc.

31. Tolik červených karet ukázali rozhodčí rozvášněným hráčům, kteří tak museli předčasně opustit hrací plochu. Nejvíce ´redek´ nasbírali horalé z Abertam, a to pět. O jednu méně vyfasovaly Dalovice a po třech pak braly Stružná, Chyše B a Kolová.

Nejvyšší návštěvnost. 678 diváků, tolik si jich našlo ve třinácti kolech cestu na utkání TJ Stružná, která se tak drží na čele tabulky návštěvnosti. Na druhém místě se drží s 663 fanoušky Nové Hamry. Pomyslný bronz mají ve svých rukou za 638 diváků Abertamy. Nejméně pak chodili fanoušci na utkání Staré Role B, a to 425.

Debakl. Nejvyšší výhra podzimu se překvapivě zrodila hned v úvodním předehrávaném třináctém kole, kdy nejdecké béčko v domácím prostředí vyprášilo patnácti kousky toužimské béčko a nakonec slavilo pohodovou výhru v poměru 15:0! Dvoucifernou výhru si připsala na svůj účet i starorolská rezerva, která si poradila s Dalovicemi v poměru 10:3.

Derby horalů. V sedmém kole přeboru se střetly Nové Hamry v domácím prostředí s týmem Abertam. Nejvyšší návštěva podzimu v podobě 120 diváků tak zhlédla nejen osm branek a výhru domácích 6:2, ale také galakoncert novohamerského útočníka Michala Rudolského, který si na svůj účet připsal pět branek, z toho tři ze značky pokutového kopu.

Karetní mariáš. V utkání Božičan a Bečova si zahrál rozhodčí dokonalý karetní mariáš. Celkem totiž ukázal deset žlutých a jednu červenou kartu. Červeně žhavo bylo i v utkání Chyše B s Abertamy, v tomto souboji chladil rozhodčí hlavy rozpálených playerů čtyřmi červenými kartami. Jednu obdržela Chyše, tři pak Abertamy.