Například náročnou šichtu mají před sebou horalé z Abertam, kteří zamíří do Božičan. Další tým namočený do sestupových vod, a to Chyše B, se představí na půdě Pily. Sestupem ohrožená Toužim B vyzve na svém pažitu Stružnou a zachraňující se Dalovice se představí v Rotavě v souboji s nejdeckou rezervou. Bečov pak poměří síly s Březovou a Kolová se popere o body s lídrem tabulky Starou Rolí B. O šest bodů bude bojovat Kyselka na hřišti v Děpoltovicích, kde se utká s posledním týmem tabulky Novými Hamry. „Cíl je záchrana, takže chceme bodovat naplno," vzkazuje do hor hrající kouč Kyselky David Voráček, který nám připojil své fotbalové tipy na patnácté kolo.

Víkendový program
Božičany – Abertamy (na podzim 2:3, sobota, 10.30). „Božičany během zimy značně posílily, a v domácím prostředí budou plnit roli favorita, kterou samozřejmě potvrdí vítězstvím, takže dám jedničku."

Březová – Bečov (na podzim 2:4, sobota, 16.00). „Březová je v domácím prostředí hodně silná, navíc bude chtít Bečovu oplatit podzimní porážku, tipnu si za jedna."

Kolová – Stará Role B (na podzim 0:3, sobota, 16.00). „V tomto utkání rozhodne kvalita, která je na straně starorolské rezervy, dám dvojku."

Pila – Chyše B (na podzim 2:1, sobota, 16.00). „Pila rozdává v domácím prostředí body jen poskrovnu, navíc je na svém hřišti hodně silná, což stvrdí výhrou nad zachraňující se Chyší, jednička."

Nejdek B – Dalovice (na podzim 2:2, neděle, 15.00, UMT Rotava). „Dalovické hráče čeká těžké utkání, jelikož A-tým Nejdku má ve své soutěži volno, a tak může posílit svou rezervu, která se netají postupovým cílem, opět dám za jedna."

Toužim B – Stružná (na podzim 0:3, neděle, 16.00). „I v tomto duelu může domácí tým využít služby áčkařů. Navíc Toužim sbírá body převážně v domácím prostředí, a v cestě za záchranou určitě proto udělá vše, tipnu si jedničku."

Nové Hamry – Kyselka (na podzim 2:2, neděle, 16.00, Děpoltovice). „Pokud pomýšlíme na záchranu, musíme bodovat především s týmy ze sestupového pásma. I v tomto duelu půjde o šest bodů a my se o ně porveme, dám dvojku."