u až nesnesitelného tropického počasí, i přesto se všechny týmy s vydatným horkem velmi dobře popasovaly a předvedly kvalitní výkony. Do fotbalového areálu u Novorolského rybníka se tak sjely čtyři týmy, a to nováčkové krajské I. A třídy FK Loket, TJ DDM Stará Role, dále pak Olympie Hroznětín, která taktéž brázdí vody I. A třídy, ty doplnil pořádající FK Nová Role, který se letos představí v krajské I. B třídě.

Před startem turnaje byly nalosovány dvojice, ze kterých pak vítěz postoupil do finále, zatímco poražený celek zamířil do boje o konečné třetí místo. Hrací doba byla stanovena na dvakrát čtyřicet minut, kvůli velkému vedru byla ale snížena na dvakrát pětatřicet minut, a to pod dohledem delegovaných rozhodčích KKFS.

V zahajovacím utkání nastoupila Nová Role proti loketskému FK, který zamířil na turnaj v hodně kombinované sestavě. Novoroláci o svém zaslouženém postupu do finále rozhodli až po změně stran, když soupeři z Lokte nastříleli dvě z celkových tří branek, o které se podělili Jaroslav Vaverka, Václav Skopový a Tomáš Chlup.

Naopak Loket čekal po prohře duel o třetí místo. Ve druhém utkání turnaje poměřil své síly Hroznětín se Starou Rolí. Staroroláci vyhráli první poločas díky přesné trefě Dominika Huška. Po změně stran však Hroznětín přitlačil na gólové koncovce, když se dvakrát zapsal do střelecké listiny David Matlas. Za Starku pak srovnal Roman Říha. Duel po nerozhodném konci dokráčel do penaltového rozstřelu, který zvládl lépe Hroznětín, který tak zamířil do souboje o vítěznou trofej, zatímco Stará Role putovala do boje o turnajový bronz.

Odpolední program pak patřil na hřišti u Novorolského rybníka bojům o konečné umístění. V prvním duelu šlo o turnajový bronz, ve kterém se proti sobě postavily Loket a Stará Role.

Po bezbrankovém prvním poločase nakonec po obrátce stran Staroroláci dvakrát pokořili loketského brankáře, když dvě trefy slavil Voborský, a tím pádem zařídil svému výběru bronzový pohár, zatímco Loket se musel spokojit s turnajovými bramborami.

Pak už přišel na řadu zlatý hřeb turnaje v podobě finálového souboje, ve kterém poměřila síly Nová Role s týmem Hroznětína. V prvním poločase se diváci branek nedočkali, a tak se lámal pověstný chléb po změně stran.

Do střeleckých statistik se zapsal hroznětínský Lukáš Ondráček, v barvách novorolského výběru pak kapitán Jaroslav Vaverka. Po nerozhodném výsledku v řádné hrací době tedy opět přišel na program penaltový rozstřel, který rozhodl o vítězi turnaje.

Penaltovou loterii nakonec proměnili ve svůj triumf hráči Nové Role, kteří proměnili všech pět pokusů, zatímco Hroznětín jich přetavil v gólovou radost tři.
Novoroláci tak navázali na svém turnaji na vítězný triumf z loňského ročníku, kdy taktéž pozvedli nad své hlavy vítězný pohár.

Celý turnaj zhlédlo průběžně sto spokojených diváků, před kterými odřídila s velkým přehledem všechny duely trojice arbitrů ve složení Ladislav Godža, Josef Řáda a Robert Botoš.

Slavnostního vyhlášení se tradičně zúčastnila starostka města Nová Role Jitka Pokorná, která dekorovala všechny týmy a také nejlepšího hráče turnaje, kterým byl vyhlášen Lukáš Ondráček z Hroznětína, a také nejlepšího brankáře, kterým se stal novorolský mladíček David Poláček.

Na závěr pak starostka vítězný tým hodně potěšila, když mu přislíbila vytouženou tribunu, která by měla být k dispozici fanouškům již příští rok, tedy na 56. ročníku turnaje Memoriálu Jiřího Balouna v rámci velkého letního fotbalového turnaje O pohár města Nová Role.

Výsledkový servis:
FK Nová Role – FK Loket 3:0 (1:0). Branky: Václav Skopový, Jaroslav Vaverka, Tomáš Chlup.

Olympie Hroznětín – DDM Stará Role 2:2 (0:1) – PK 5:3. Branky: David Matlas 2 – Dominik Hušek, Roman Říha.

O třetí místo: DDM Stará Role – FK Loket 2:0 (0:0). Branky: Roman Voborský 2.

O první místo: FK Nová Role – Olympie Hroznětín 1:1 (0:0) – 5:3. Branky: Jaroslav Vaverka – Lukáš Ondráček.

Konečné pořadí: 1. FK Nová Role, 2. TJ Olympie Hroznětín, 3. TJ DDM Stará Role, 4. FK Loket.