Nejprve k utkání v Mariánských Lázních. Viktoria byla v souboji se Žižkovem outsiderem a klub z Prahy nakonec svoji roli potvrdil.
„Z našeho pohledu to bylo dobré utkání. Do nějaké dvacáté minuty jsme drželi postup,“ usmíval se po utkání trenér Stanislav Purkart, jehož tým se zásluhou Holuba dostal do vedení.

Mariánské Lázně do poločasu dvakrát inkasovaly, ale po změně stran to byla parta vedená Kavalírem, Sadílkem nebo Drahorádem, která dokázala svého soupeře přitlačit. „Tak bych to neřekl. Kluci se přestali bát a ve druhém poločasu otevřeli trochu hru. Bohužel v závěru utkání nám už nestačily síly a nakonec jsme prohráli o tři branky. I tak si ale myslím, že se nemáme za co stydět. Co se týče našeho výkonu, tak já mohu říci, že jsem na kluky hrdý,“ pochválil své svěřence trenér Purkart.

Do bojů prvního kola v sobotu zasáhnou celky karlovarské Slavie a Baníku Sokolov. Karlovaráci v sobotu od 17 hodin přivítají ve Dvorech Králův Dvůr. V témže čase se představí druholigový Sokolov na hřišti Loun.

„Já osobně prověrku v podobě utkání s Královým Dvorem vítám. Věřím, že tak kvalitní mužstvo, jako Králův Dvůr je, naše hráče důkladně prověří,“ přidává se trenér Karel Tichota, jenž bude stát na lavičce Slavie.

Otázkou ale je, jaké má dvorská jedenáctka v poháru ambice. „Nejsme favoritem a my můžeme jen překvapit a získat. Kdyby se nám podařilo postoupit do dalšího kola, tak bychom se mohli dočkat velice kvalitního soupeře. Před pěti lety jsme se dostali až do třetího kola a na stadionu Závodu míru v Tuhnicích jsme přivítali Slavii Praha. Nakonec jsme s nimi vypadli až po penaltách. Bylo by velice příjemné, kdyby se nám to povedlo zopakovat,“ dodal Tichota.

Ve třídě MXGP bude lídr letošního českého mistrovství Martin Michek patřit k želízkům v ohni.
Michek: Cíl je jasný. Dát do toho všechno, co půjde