V současné době pendluje v rámci střídavého startu mezi karlovarským 1.FC a Sokolovem. Nejen o tom jsme si s talentovaným hráčem povídali v bleskovém rozhovoru.

Začátky
K fotbalu mě přivedli už ve čtyřech letech rodiče. Pamatuji si i na svůj první trénink, který proběhl ve sportovní hale v Nové Roli za tamní fotbalový oddíl.

První krůčky
Prvními fotbalovými krůčky mě provázel trenér Martin Kříž v Nové Roli, který mi dal ty nejlepší základy fotbalu, a hlavně jeho zásluhou jsem u fotbalu vydržel.

Přestup
Do žáků jsem přestoupil z Nové Role do Baníku Sokolov. Zde jsem poté hrál tři sezony nejvyšší ligy, které v mém věku šly hrát, a s klukama jsme vždy hráli střed tabulky. Taky bych chtěl uvést trenéra Luboše Vášu, který měl také velkou zásluhu na mém fotbalovém růstu.

Teplice a dorost
Po vydařené sezoně v A-žácích jsem zamířil na hostování do Teplic, kde jsem ale z rodinných důvodů po půl roce bohužel skončil. Vrátil jsem se zpět do Sokolova a připojil se k týmu, se kterým jsem hrál od žáků.

Baník Sokolov
Hodnotit Sokolov je myslím celkem zbytečné, každý ví, jak to je. Baník je klub s nejkvalitnějším zázemím pro mladé hráče tady v našem Karlovarském kraji a jako jediný, tedy ještě s varským ´efcéčkem´, dokáže konkurovat klubům, jako jsou Teplice, Plzeň aj.

Černé myšlenky
Tak určitě jako každý fotbalista občas přemýšlím nad tím, jestli by nebylo lepší se na to vykašlat, ale naštěstí mě tyto nálady vždy rychle přejdou. Většinou je to po smolně prohraných zápasech nebo když se dlouhodobě nedaří. Fotbal miluji už od mala a na tom se nic nezmění. Jak se říká, nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř, a tím se řídím. Vždy se snažím na všechno špatné rychle zapomenout a makat na sobě ještě o něco víc.

Střídavý start
Nová Role a střídavý start. Pro mě obrovská zkušenost. Ze začátku pro mě bylo těžké hrát s chlapama o dvacet let staršíma a o čtyřicet kilo těžšíma, ale celkem rychle jsem se oťukal a bylo to v pohodě. Myslím, že jsem klukům z Nové Role trochu pomohl, a to bylo to nejdůležitější. Bylo pro mě dobré, že jsem zkusil i jinou soutěž. V dorosteneckých soutěžích, které hraju, jde spíše o fotbalovost a kondici, zatímco v soutěžích typu I. A třída jde spíše o fyzickou sílu a chytrost.

Nejlepší, nejhorší zápas
Nejlepší zápas pro mě byl určitě ten, kdy jsme jeli jako outsideři na půdu Bohemians Praha a tam zvítězili 5:0. Proti Bohemce jsem si tenkrát připsal dva góly a jednu asistenci. A ten nejhorší ? Že bych měl nějaký extra nepovedený zápas, to ne. Spíše jde o ty zápasy, kdy se mi tolik nedaří nebo kdy se mi povede dát si vlastní gól, ale extra špatný zápas zatím nebyl a doufám, že ani nebude.

Fotbalový vzor
Těch mám více. Například John Terry, Lucio nebo Fabio Cannavaro. Všichni tři vynikají svým přehledem ve hře a svojí autoritou na hřišti. Brazilský stoper Lucio zase svými výlety do ofenzivy.

Škola
Momentálně chodím do druhého ročníku na střední odborné škole pedagogické a gymnáziu v Karlových Varech se zaměřením na tělesnou výchovu, a co se týče fotbalu, vychází mi škola vždy vstříc, takže v tomto ohledu jí patří velký dík.

Cíle
Cíle jsou vždy jen ty nejvyšší. Důležité je, abych dodělal střední, poté šel na vysokou školu a našel si dobrou práci. Samozřejmě i nadále bych chtěl hrát fotbal a při nejlepším si s ním i něco vydělat.

Poděkování
Chtěl bych poděkovat rodičům za trpělivost, kterou fotbal obnáší, a za jejich čas. Obzvlášť tátovi, který mě vozil skoro na každý zápas. Trenérům, kteří mě za celou dobu trénovali, a nakonec mé přítelkyni, ve které mám velikou oporu.