Jestli měl někdo v uplynulých letech dostatek fotbalové smůly, tak to byli bezesporu fotbalisté Nových Hamrů.

Ti vždy zakončili dobře rozehranou sezonu ve III. třídě účastí v baráži o postup do okresního přeboru. Až v uplynulém ročníku se to horalům povedlo. Napopáté. V novém ročníku se konečně představí ve vytouženém přeboru.

„Přípravu jsme načali v polovině července. Jelikož víme, že přebor má svou kvalitu, odpovídala tomu i účast hráčů na tréninkových jednotkách. Trénovalo se dvakrát v týdnu, a my tak polykali fyzickou přípravu, hodně by o tom mohly povídat kopce v okolí našeho hřiště,“ ohlédl se za neoblíbenou přípravou obránce Nových Hamrů Aleš Ullmann. Do premiérové sezony vstoupí horalé bez větších změn. „Tým by neměl doznat velkých změn, spíše bude k dispozici loňský kádr, ale uvidíme, jak vše nakonec dopadne,“ podotkl ke změnám v týmu Ullmann.

Hamry se tak mohou těšit o víkendu na premiéru. V neděli 14. srpna se utkají doma od 16.00 hodin o první body s týmem Slavie Junior. „Uděláme vše, abychom přebor udrželi. Doufáme, že naše fanoušky nezklameme a že nám budou i nadále chodit fandit, za což jim moc děkujeme,“ podotkl obránce Nových Hamrů.