Povedlo se v nejkratším možném termínu. Svěřenci trenérského dua ve složení Jakub Smolka, Libor Marek totiž neponechali nic náhodě a jak podzimní, tak i tu jarní část projeli s menšími oděrky ve velkém stylu, za což hovoří i patnáctibodový náskok před druhým týmem konečné tabulky. Chodováci tak zaslouženě brali nejen mistrovský titul, ale také se vrátili mezi krajskou elitu do přeboru. V šestadvaceti utkáních nasbírali na své konto úctyhodných 67 bodů, když slavili dvacet výher, čtyřikrát se o body podělili a dvakrát odešli z hrací plochy poraženi.

Chodov pak dominoval i v utkáních na svém hřišti i na stadionech soupeřů. V obou případech odehrál třináct zápasů, ve kterých shodně desetkrát urval výhru, dvakrát se rozešel smírně a jednou prohrál. Na druhém místě zakončila sezonu ašská Jiskra, která brala za šestnáct vítězství, tři remízy a sedm porážek dvaapadesát bodů, za což si také vysloužila postup do krajského přeboru, který nakonec odmítla a jejich místo zaujal Kynšperk.

Na třetím místě se umístil vintířovský Baník, který táhli v jarní části především ostřílení harcovníci v čele s hrajícím koučem Jozefem Ševcem. Vintířováci napaběrkovali bodů 51, když čtrnáctkrát své soupeře porazili, šestkrát s nimi remizovali a šestkrát pak prohráli. Třetím místem navíc propluli do baráže o postup do krajského přeboru, kde však ve dvou utkáních nestačili na Královské Poříčí, a tak i v příštím ročníku budou čeřit vody krajské I. A třídy.

Těsně pod bednou, tedy na čtvrtém místě skončily exdivizní Trstěnice, které si v soutěži připsaly na své konto primát nejvíce vstřelených branek, celkově jich bylo 86, když se o to nejvíce zasloužil kanonýr Václav Bezdička, který zatížil konta soupeřů 39 kousky. Tím tak Bezdička získal korunku pro nejlepšího střelce soutěže. Za ním na druhém místě skončil s třiceti góly ašský Vlastimil Svoboda a na pověstném stupni vítězů je doplnil bronzový rotavský šutér Milan Havel, který měl na svědomí 24 branek.

Právě Rotava nasbírala na pátém místě shodně bodů jako čtvrté Trstěnice, ale nastřílela o dvě branky méně. V pohodovém rytmu pak jarní částí projely šesté Žlutice, sedmá Chyše a osmé březovské béčko. Jarní část se vůbec nepovedla bochovskému SMB. Ten byl po podzimní části pouhé dva body za druhou pozicí, ale nakonec z toho po devíti jarních prohrách byla až devátá pozice.

Hodně napilno měli během jarní části fotbalisté Hroznětína, kteří obsadili desátou příčku. Po podzimu se totiž Hroznětín krčil v sestupovém pásmu, ale díky dvaceti bodům, které získal ve druhé polovině soutěže, nakonec v uvozovkách hrál pouze baráž o udržení v soutěži, v níž se střetl s Habartovem, který dvakrát pokořil, a tím si tak pojistil fotbalové registračky i pro příští ročník krajské I. A třídy.

Naopak fotbalové pápá udělal soutěži Dolní Rychnov, který urval v jarní části pouze dvanáct bodů, za což obsadil jedenáctou sestupovou příčku. Do nižší soutěže se propadla i Skalná, která brala dvanáctou příčku, když na svůj účet nastřádala celkově šestadvacet bodů. Sestup za jedenadvacet bodů neminul celek Lipové a velké zklamání zavládlo v Nové Roli.

Ta totiž opomněla uhradit členství FAČRu svému hráči a tím tak přišly na program kontumace, čímž tak Novoroláci přišli o hodně důležité body, celkem jich bylo osm. Nakonec tak obsadili poslední čtrnáctou příčku, která znamenala sestup do krajské I. B třídy. Nejvíce byli v sezoně zvědavi fanoušci na své hráče v Chyši, když zápasy Sokola navštívilo v šestadvaceti duelech 2390 fandů.

V jarní části se i nejvyšší návštěva, která čítala 250 fanoušků, dostavila do chyšského podzámčí, kde zhlédla prohru chyšského Sokola v souboji se žlutickým Sokolem v poměru 1:3. Nejvyšší porážku musela ve druhé části I. A třídy skousnout Skalná, která před zraky 110 fanoušků prohrála na ašské Střelnici v souboji s tamní Jiskrou dvouciferným výsledkem, přesněji 2:10. Tím tak vyrovnala svou prohru z podzimní části, kdy prohrála vysoko 10:0 na půdě březovské rezervy.

Šest červených karet si připsal na své konto Bochov, naopak bez červené karty a následného předčasného odchodu pod sprchy se obešel Chodov a Žlutice. Suma sumárum, v příštím ročníku se opět má fanoušek na co těšit. Do soutěže totiž postoupil Loket či Merklín a počítat se musí i s Dolním Žandovem, který postoupil mimo pořadí, když nahradí v soutěži Horní Slavkov, který se přihlásil do krajské I. B třídy.