Ve třech jarních kolech totiž uhrál pouhý bod, a v tabulce se rázem ocitl v sestupovém pásmu.

Naposledy si uřízl pořádnou ostudu na půdě exdivizních Trstěnic, kde musel skousnout ostudný jedenáctibrankový příděl. V dresu Trstěnic si připsalo hned trio hráčů na své účty hattrick.

Naopak v cestě za záchranou přidal další bodík do své sbírky Jáchymov, který uhrál nerozhodný výsledek s béčkem Královského Poříčí, jež následně získalo i bonusový bod po penaltové loterii. Body se dělily i v chebském derby, když si premiérový jarní bod připsal na svůj účet Dolní Žandov, který remizoval s exdivizním Hazlovem.

Hazlov pak opanoval penaltový rozstřel a zaokrouhlil svůj zisk na dva body. První premiérové tři body ve druhé části soutěže braly Vojkovice, které uspěly na půdě Studánky, kde vedly po prvním poločase o dvě branky, ale nakonec z toho byla pouze těsná jednobranková výhra.

Dobře rozehraný duel nedovedl na svém hřišti  do vítězného konce Merklín, když se nakonec musel sklonit před Loktem, který v závěru otočil ukazatel skóre dvěma góly ve svůj prospěch.

Premiérový bod si připsal po nerozhodném výsledku na své konto Sedlec, pro který to však byla na půdě Habartova spíše ztráta, když zejména sedlecký útočník Tomáš Fenkl pálil své tutovky jak na běžícím pásu.

A jak tomu bývá, následný penaltový rozstřel nakonec ovládl Habartov, a mohl se tak radovat z dvoubodového zisku.

Výsledky, 16. kolo:

Jáchymov – Kr. Poříčí B 2:2 (1:1)  – PK 3:4. Branky: Koročinský Roman, Günther Tomáš – Thiele Petr, Kaksch Rudolf.

Merklín – Loket 1:2 (1:0). Branky: Vodrážka Jiří – Truhlář Zdeněk, Faber Robert.

D. Žandov – Hazlov 1:1 (0:1)  – PK 4:1. Branky: Boháč Tomáš – Zavadil Daniel.

Trstěnice - St.Chodovská 11:1 (4:1). Branky: Bezdička Václav 3, Horní Lukáš 3, Kojma Rudolf 3, Rác Milan, Vyšňovský Josef - Galla Ludvík.

Habartov - Sedlec 2:2 (1:1)  - PK 5:3. Branky: Tamajka Rudolf, Houdek Daniel - Petra František, Florián Petr.

Další výsledek: Studánka – Vojkovice 2:3 (0:2).