Zejména v boji o barážové místo o postup do okresního přeboru. A není divu. Jsou totiž hned tři kandidáti. Mistrovský titul si zajistily již v uplynulém kole Děpoltovice, které v postupové euforii uspěly i na půdě v kaštanové aleji, kde mají rozbalen fotbalový tábor Počerny, které tentokrát obdržely na svém mini plácku nepopulárního bůra.

A teď k aspirantům na baráž. Utkání bochovské rezervy s Perninkem bylo přeloženo na dnešek, tedy středu 4. června. V Perninku začne dohrávka v 18.00 hodin. Naopak Potůčky na svém hřišti hrály a vyhrály, i když tentokrát to bylo z jejich strany s odřenýma ušima, když je notně potrápila hroznětínská rezerva.

Třetí do party, a to Verušičky, se představily na půdě sedlecké rezervy, kde plnily roli favorita. Tu také potvrdily, když o své výhře rozhodly prakticky již v prvním dějství, kdy Sedleci nasázely čtyři z celkových pěti branek. Hájek si připsal na účet tři body bez veškeré námahy, když jeho duel se Slavií Junior byl kontumován z důvodu nedostavení se soupeře k utkání.

Poslední celek tabulky, pilský Baník, zamířil na horkou půdu Štědré, kde vyfasoval na cestu zpět šest branek, když se čtyřikrát zapsal do střelecké listiny štěderský Václav Kopelent a dvakrát Radovan Karnoll. Na tři body dosáhly Stanovice, které obstály v přestřelce se Dvory, když opět o sobě dal řádně vědět stanovický kanonýr Jan Bauer, který nasázel soupeři tři branky. K tomu pak můžeme připočíst dvě trefy jeho spoluhráče Jana Kubíčka.

Výsledky, III. třída:
Sedlec B – Verušičky 0:5 (0:4). Branky: Slivčák Libor 2, Šindelář Antonín, Hebert Petr, Kvasnička Pavel.

Potůčky – Hroznětín B 3:2 (1:1). Branky: Nýber Josef, Chvapil Petr, Trianh Hai Tung – Michlík Jan, Šolle Filip.

Počerny – Děpoltovice 1:5 (0:3). Branky: Petrides Dalibor – Moravec Luboš 2, Kolitsch Martin, Drápal Daniel, Ruber Roman.

Štědrá – Pila B 6:0 (4:0). Branky: Kopelent Václav 4, Karnoll Radovan 2.

Hájek – Sl. Junior KV 3:0 (kontumace).

Dvory – Stanovice 2:5 (1:1). Branky: Dimitrov Tomáš, Musil Dominik – Bauer Jan 3, Kubíček Jan 2.