„Nejhorší zápas v mé pětadvacetileté trenérské kariéře, takhle zoufale jsem se ještě nikdy necítil,“ kroutil nevěřícně hlavou nad propadákem svého týmu novorolský trenér Petr Vakeš.

A nebylo divu. Během úvodních šestnácti minut jeho tým absolvoval gólový kolotoč v podání kanonýrů Nejdku, ze kterého vyinkasoval pět branek.

„Byl to katastrofální výkon, který jsme předvedli, působili jsme odevzdaným dojmem. I když Nejdek projevil velkou kvalitu, naše naivní a bezkrevná hra většiny hráčů se nedá omluvit,“ hodně se zlobil Vakeš. A ví, o čem mluví. Na limnickém stadionu dominovali Nejdečané, kteří postupem času přidávali Nové Roli další gólové direkty. „Do utkání jsme sice šli oslabeni o spoustu hráčů, ale taktéž jsme nastoupili v jedenácti hráčích jako soupeř, takže je to prostě ostuda,“ narážel novorolský trenér na jedenáctibrankový příděl, který si Novoroláci nakonec z Nejdku odvezli.

„Jelikož jsem z pozice trenéra zodpovědný za výkon týmu, chtěl bych se omluvit našim fanouškům, zejména těm, kteří k utkání do Nejdku dorazili,“ smutně poznamenal k propadáku Vakeš.

Po tvrdém direktu čeká novorolské fotbalisty, dá se říci, utkání podzimu, když se o víkendu proti sobě postaví dva nejhorší celky krajského přeboru, a to Nová Role a Horní Slavkov.

„Budeme se muset dát rychle dohromady, zabrat a snad nám ten tvrdý direkt pomůže,“ přeje si prolomení porážkové série, která čítá tři zápasy bez bodového zisku v řadě za sebou, novorolský kormidelník.