„My tyto zápasy vítáme, je to dobré zpestření a hlavně si můžeme při nich vyzkoušet herní varianty a také hráče na jiných postech, než jsou zvyklí,“ kvitoval účast v turnaji trenér Mariánských Lázní Otakar Dolejš.

Jenže v Ostrově vše mohlo být zcela jinak. Až na nepovedený úvod duelu, ve kterém Viktoria inkasovala rozhodující trefu od ostrovského Psohlavce, sahala dlouho po vyrovnávací brance. Marně.

„Ostrov byl v prvním poločase fotbalovější, aktivní, nebezpečnější, ale po zranění a odstoupení Psohlavce jsme již byli lepším týmem my, vytvořili si šance, ale bohužel je nedokázali gólově zúročit,“ smutně poznamenal k mizerné koncovce svého týmu Dolejš.

Ilustrační foto.
Experti: Déšť přírodě pomohl, dlouhodobé sucho ale nezvrátí

A měl k tomu řádný důvod. Katem Viktorie byl útočný hrot Jakub Lattisch, který šel během utkání pětkrát sám na brankáře Ostrova, ani jednou však míč do ostrovské svatyně neuklidil. „Bohužel jsme bez útočníka,“ narážel Dolejš na mizernou potenci svých útočníků a pokračoval: „Samozřejmě Lattisch neměl všechny akce jednoduché, ale přesto by je měl proměňovat.“

I přes porážku si trenér Mariánských Lázní duel pochvaloval.

„Jsou to zcela jiné zápasy, než kdyby to bylo mistrovské utkání. Zejména druhý poločas byl z naší strany velmi dobrý, škoda jen, že jsme nedokázali vstřelit branku, mohlo vše dopadnout jinak. Na druhou stranu dostali šanci všichni hráči, což bylo hodně důležité,“ spokojeně poukazoval závěrem Dolejš.

Jeho tým se představí v rámci třetího kola Turnaje KKFS opět svým fanouškům, když v sobotu 13. června bude hostit na stadionu U Ferdinandova pramene od 17 hodin Královské Poříčí.

Třetí závod sezony Běhej lesy zamíří na západ Čech, přesněji do Slavkovského lesa.
SOUTĚŽ: Běhej lesy: Mákni si i ty ve Slavkovském lese