U Ferdinandova pramene bude v sobotu Viktoria čekat mužstvo Dobříše, souseda v tabulce. „Právě že jde o souseda v tabulce, je důležité nad ním doma zvítězit, abychom mu odskočili na pět bodů a vzdálili se tak nebezpečným vodám sestupu. Hrajeme doma před našimi fanoušky a na domácím hřišti a to nám velí vyhrát, nic jiného nás nemůže zajímat. V sestavě dojde k nějaké změně, neboť jeden z našich hráčů se v sobotu žení, a tak ho budeme muset nahradit,“ říká na úvod trenér Viktorie Stanislav Purkart.

Utkání bude rozehráno v 15 hodin. „Dobříš má zkušené mužstvo, ve kterém jsou bývalí ligoví fotbalisté, a tak nás nečeká nic lehkého. Já však věřím, že rozhodne domácí prostředí a naše větší vůle po vítězství,“ doufá Purkart, kouč mariánskolázeňských fotbalistů, kteří se nachází na devátém místě divizní tabulky. O hodinu a půl později, tedy v 16.30 hodin, bude rozehrán záchranářský souboj mezi Ostrovem a Jankovem, tedy sousedy v tabulce.

Oba týmy potřebují v cestě za záchranou body jako sůl a toto utkání může hodně napovědět, jelikož Ostrováci mají před svým víkendovým soupeřem k dobru pouhé tři body. Na podzim uzmul Ostrov na jihu Čech dva body za výhru 2:1 po penaltách, navázat na bodový zisk bude chtít i v domácím prostředí.

„Pokud pomýšlíme na záchranu, musíme v těchto zápasech bodovat naplno. V sázce bude pověstných šest bodů, a pokud chceme udržet čtvrté místo od konce, musí to být za tři body,“ je si vědom důležitosti duelu ostrovský trenér Ivan Filip.

Z pohledu karlovarských celků pak kolo uzavřou karlovarští Buldoci, kteří si to v neděli na hřišti ve Dvorech rozdají s jedenáctkou Klatov. Začne se tradičně v 10:30 hodin.

„Chceme pokračovat ve výsledcích z posledních dvou utkání. To znamená, že chceme vybojovat tři body a potvrdit svoje vedení v soutěži,“ říká před utkáním karlovarský trenér Karel Tichota s tím, že dlouhodobý cíl je všem jasný.

„Nemáme se na nic vymlouvat. Pokud chceme postoupit, a to my chceme, tak je to prostě jasné. Chtěli bychom začít utkání stejně jako s Dobříší, ale osobně si nemyslím, že to bude tak jednoduché. Klatovy budou směrem dozadu daleko nepříjemnější,“ varuje Tichota.

Po očku budou v Karlových Varech sledovat sobotní zápas Čížové na hřišti Malše Roudné.
„Je to logické, že nás bude zajímat, jak to utkání dopadne. Čížová je náš přímý konkurent v boji o postup,“ dodává trenér 1. FC Karel Tichota. (bk, jč, sei)