„Samozřejmě jsme vstupovali do podzimní části jako favorité. Tomuto označení jsme se nevyhýbali, i přesto, že jsme věděli, že cesta k titulu bude těžká. Na podzim jsme se spíše sehrávali, budoval se kompaktní tým, a na některých výsledcích a předvedené hře to bylo vidět. I přesto jsme do posledních tří kol vyhráli všechny zápasy. Pak ale přišel kolaps, což pro nás znamenalo po podzimu až druhé místo," ohlédl se za první polovinou soutěže trenér Kopřiva. Během zimní přestávky tak měl jeho tým na čem pracovat. A aby ne. Cíl totiž zůstal stejný, soutěž vyhrát.

„V zimní pauze došlo k hráčskému otřesu, když tým opustili Chára, Bartoš, Dubnička, Klauz, kteří zamířili do Baníku Sokolov. Naopak tým doplnili Skala, Matějka, Němec, Maňák, Bureš, Hai Lam, Le Xuan. Přes zimu jsme se zaměřili na vylepšení herního projevu, což se na jaře ukázalo jako rozhodující faktor. Dále jsme sehráli velmi kvalitně obsazený turnaj v Ostrově, který se nám ve finálovém zápase podařilo po penaltovém rozstřelu vyhrát, proti velmi dobře hrajícímu týmu Chodova," podotkl k zimní přípravě Kopřiva.

Jaro už bylo v podání 1.FC zcela o něčem jiném. Svěřenci trenéra Kopřivy zvládli vesměs důležité zápasy a po zásluze tak brali vytoužený mistrovský titul.

„Do jarní části jsme vstoupili výborně, když zlepšené výkony postupně gradovaly. Rozhodující zápas jsme sehráli proti kombinovanému týmu Lomnice a Nového Sedla. Tento zápas považuji za nejhezčí ve své dosavadní kariéře a troufnu si říct, že rozhodl o mistrovském titulu. Prohrávat v 56. minutě 2:0 a skončit zápas výsledkem 3:5 v náš prospěch, to mluví za vše," pochvaloval si Kopřiva, který se ziskem titulu s týmem rozloučil a zamířil do karlovarské Lokomotivy, kde povede zdejší A-tým v krajském přeboru mužů. K tomu můžeme připočíst i pozici asistenta u divizního 1.FC Karlovy Vary.

„Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kdo se na mistrovské sezoně podíleli," dodal na závěr mladý trenér.