Nejzajímavější střetnutí se odehrálo mezi lídrem z Mariánských Lázní a na jaře doposud neporaženou Toužimí. Té nepomohl ani letos již čtvrtý hattrick kanonýra Miloslava Hoťka a po gólové přestřelce Viktorii podlehla. Druhé Nové Sedlo v Horním Slavkově třikrát prohrávalo, přesto dokázalo nepříznivý vývoj otočit a zlomit tak prokletí spojené s tamním hřištěm. Papírově nejslabšího soupeře měla Březová, která zavítala na půdu posledního Chodova.
Posilněna úspěšně zvládnutou čtvrteční dohrávkou si vyšlápla i na Spartak, jemuž nadělila půltucet branek. Gólů se dočkali diváci i ve Staré Roli, která porazila Lomnici vysoko 4:0. Hubenou výhru mají za sebou ostrovští fotbalisté, kteří nejtěsnějším rozdílem udolali Nejdek. Domácího prostředí využily i celky Chebu a Královského Poříčí, odkud odjely s prázdnou Citice, resp. Františkovy Lázně.

Tým kola: M. Lázně
Splněno. Další úkol na cestě za titulem zvládli viktoriáni na jedničku. V ostře sledovaném duelu si poradili i s jarní kometou soutěže Toužimí, již nespasil ani hattrick Miloslava Hoťka. Na domácí straně se totiž dvakrát prosadil Michal Drahorád, po jedné trefě přidali Jan Bílek, Marcel Jakubík i Vladimír Kafka a po 90 minutách hry svítil na ukazateli skóre výsledek 5:3. Viktoriáni od nečekané březnové porážky se Starou Rolí kosí soupeře s neuvěřitelnou jistotou a vypadá to, že je nejspíš ani nic nezastaví. Stále se však musejí mít na pozoru, v posledních pěti utkáních je ještě čeká v pořadí třetí Březová i druhé Nové Sedlo. Přebor finišuje a slibuje zajímavou podívanou.

Hráč kola: Roman Voborský
Už mu to tolik nestřílí jako v předchozích ročnících, ale v sobotním utkání proti Lomnici opět ukázal svou důležitost ve starorolském výběru. Veškerý svůj arzenál, který si v posledních týdnech nastřádal, dokonale využil, když jej rozprášil do lomnické svatyně. Přesně mířil hned třikrát a hlavně díky němu a jeho hattricku Stará Role bodově odskočila sedmému Nejdku. Fotbalová vyzrálost a zkušenosti zase jednou porazily hravost a dravé mládí.

Zklamání kola: Chodov
Pravidelný držitel této nálepky. Chodov ani na osmý pokus v jarní části sezóny nebodoval, doma opět nevstřelil branku a utržil další debakl. Tentokrát si na něm smlsli březovští fotbalisté, především Roman Prokop a Václav Škoda, kteří dohromady zařídili čtyři z celkových šesti branek hostů. Spartak se teoreticky stále ještě zachránit může, o jeho sestupu ale snad pochybuje málokdo. Chapadla 1. A třídy jej stahují níž a níž.

Překvapení kola: H. Slavkov
Z týmů namočených v sestupových vodách mají relativně nejvýhodnější pozici, náskok tří bodů na příčku zajišťující baráž je přesto nemohl nechat klidným. Bodovat tedy spartakovci chtěli i proti novosedelskému Baníku. Před domácím publikem dokonce doposud jako jediní v letošním kalendářním roce obrali o body toužimskou jedenáctku a vydatně potrápili i Březovou. Jenže ve vzduchu stále visel hrozivý výsledek 0:8, s nímž na podzim z Nového Sedla odjížděli. Na něj k radosti všech přihlížejících nechali zapomenout již ve třetí minutě, kdy rozvlnil síť Josef De Stefanis. Díky dalším dvěma trefám z kopaček kapitána Jiřího Drobného vedli dokonce třikrát, hosté však vždy záhy odpověděli stejnou měrou a čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem nakonec i otočili. Horní Slavkov si tedy v tabulce ani trochu nepolepšil, z bojiště ale mohli domácí odcházet se vztyčenou hlavou.

                                                                                                                                                                                                              Robert Sattler