„Minulá sezona byla v našem podání vcelku dobrá. Dali jsme si za cíl skončit do třetího místa a nakonec také třetí skončili. Ale i přesto si myslím, že jsme mohli skončit ještě výše. Navíc jsme obhájili prvenství v Krajském poháru a dali šanci mladíkům, kteří se během sezony postupně do mužstva zapracovali, v tom mohu hodnotit uplynulý rok kladně," pochvaloval si ostrovský trenér Ivan Filip.

Přípravu načali jeho svěřenci začátkem července a opět byla řádně nabitá. Téměř celá se odehrála na hřišti v Květnové, protože ostrovské hřiště bylo v rekonstrukci. „Přípravu hodnotím velmi dobře, jelikož jsme trénovali třikrát v týdnu a víkendy vyplnili přípravnými zápasy zejména s týmy z Ústeckého kraje. Velmi dobrá byla i docházka, když pravidelně chodilo na osmnáct hráčů, ale bylo to dané také tím, že jsme opět trénovali A a B tým dohromady. V tomhle ohledu jsem velice spokojený. I když jsme v přípravě prohrávali, určitě nám to něco po herní i fotbalové stránce dalo," vysvětloval Filip.

Bonusem pro ostrovské barvy je i příchod kanonýra Jana Tolara, který by měl přidat na útočné síle. „Tolar je po zranění a u nás se bude rozehrávat. Určitě si od něho slibujeme góly a ve spojení s Duškem či Novotným budeme mít v útoku kvalitu. Zůstal u nás i Karel Tichota, který nám svými zkušenostmi již v jarní části hodně pomohl. Dále jsme zapracovali do týmu několik dorostenců, kteří tak budou sbírat potřebné zkušenosti, a to jak v našem B, tak i A týmu," upozorňoval Filip.

Cíle zůstaly v Ostrově stejné, jako tomu bylo v uplynulé sezoně. „Myslím si, že velmi silné týmy budou mít Mariánské Lázně a také Nové Sedlo, které hodně posílilo. Překvapit však mohou i další. Náš kádr zůstal prakticky bez větších změn, proto chceme skončit opět nejhůře do třetího místa," uzavřel trenér.

FK OSTROV

Brankáři: Michal Süttö (80), Ladislav Sulák (88). Obránci: Petr Hladík (82), Miroslav Považan, Filip Tomáň (88), Lukáš Piskáček, Karel Tichota (75), Roman Hemzáček, Jakub Glanc (93), Jakub Vydra (93), Petr Klaus (93), Lukáš Lorenc (86). Záložníci: Julius Horváth (77), Karel Kalina (78), Michal Kobera (93), Zdeněk Vlasák (86), Tomáš Wolf (94), Karel Novák (94), Daniel Horváth (94). Útočníci: Jakub Dušek (89), Milan Novotný (91), Jan Tolar (91), Jan Liška.
Přišli: Wolf, D. Horváth, Považan, Novák (z dorostu).
Odešli: Kolárik (Jáchymov), Němec (pracovní důvody).
Trenér: Ivan Filip. Asistent trenéra: Jan Micanka. Trenér brankářů: Michal Süttö. Vedoucí mužstva: Josef Koudelka.