Štěpán Hirschl. Trenér Mariánských Lázní v rámci fotbalové přílohy, kterou vydává Deník před startem soutěže, proklamoval postupové ambice. Po první polovině Mariánky přezimují na prvním místě, když ve třinácti zápasech jedenáctkrát vyhrály, jednou remizovaly a jednou prohrály. Navíc se Viktoria mohla pochlubit třetí nejlepší útočnou silou, když nastřílela padesát branek. K tomu pak můžeme připočíst nejlepší obrannou činnost, když ve třinácti duelech pouze dvanáctkrát inkasovaly.

Nejlepší muška. Tou se mohli pochlubit v podzimní části svěřenci březovského trenéra Petra Peterky, kteří nastříleli soupeřům ve třinácti zápasech úctyhodných sedmdesát branek, když navíc jich jen čtrnáct inkasovali. Březováci se taktéž postarali v první polovině soutěže o nejvyšší příděly, když sestřelili například v poměru 11:0 karlovarskou Lokomotivu, a dvoucifernou porážku 10:0, pak uštědřili Kynšperku.

Nejlepší tým na hřišti soupeřů. Nejlépe bodově zúročil své výjezdy na hřiště soupeřů ostrovský FK. Hráči pod taktovkou kouče Ivana Filipa v sedmi zápasech dosáhli šestkrát na vítězství a jednou na remízu, za což vyinkasovali slušných devatenáct bodů. Celkově pak urvali Ostrováci třetí příčku s minimální ztrátou na první místo, která činí pouze jeden bod.

Nedobytná tvrz. Fotbalovým základem je sbírat body především v domácím prostředí. Tímto mottem se v podzimní části řídili fotbalisté chebského FC, kteří pod vedením hrajícího kouče Martina Speierla v podzimní části na svém stadionu nenašli přemožitele. Ano, přesně tak. Chebané odehráli před svými fanoušky šest utkání, ve kterých slavili šest výher, když tak jako jediný tým proměnil své hřiště v nedobytnou tvrz. Na to mohou být hráči FC Cheb hrdi, jelikož to byl hlavní zdroj bodů, které je usadily na celkové šesté místo.

Černý kůň. Tuto vizitku si připsali na účet fotbalisté v dresu podkrušnohorského nejdeckého FK. Tým, který dirigoval v podzimní části z trenérského postu Marián Mecele, totiž nasbíral během první půlky soutěže osm výher, tři nerozhodné výsledky a pouze dvě porážky. Tím tak zakončil podzim za favority na čtvrtém místě, na kterém si zajistil pětadvacetibodový zisk.

Totální propad. Po loňském sestupu a následném návratu mezi krajskou smetánku zažil další hororový podzim kynšperský Slavoj. Hráči svého trenéra Miloše Munku vůbec nepotěšili, spíše naopak. Kynšperk totiž plnil v podzimní části víceméně roli sparingpartnera, když několikrát musel skousnout pořádný výprask. Na své konto si připsal během třinácti kol pouhé čtyři body, když prakticky bodoval v úvodním kole proti Nejdku, se kterým uhrál remízu, a pak v závěrečném kole, ve kterém pokořil v derby Lomnici, jinak to byla jedna velká tragédie.

Úspěšný exekutor. Celkem šest branek ze značky pokutového kopu si připsal během podzimu na své konto ostrovský útočník Milan Novotný, který se tak stal nejlepším exekutorem penalt. Druhý skončili březovský špílmachr a mozek březovské záložní řady Tomáš Berezcký a kapitán a brankář v jedné osobě v podání citického forvarda Miroslava Mouleho, oba totiž proměnili tři pokutové kopy. Připočíst k tomu můžeme i dvě úspěšné trefy ze značky pentle v podání chodovského gólmana Jáchyma Dutze.

Infarktový zápas. Ten byl k vidění již v oficiálně prvním kole na půdě novosedelského Baníku, kde se představil Ostrov. Domácí totiž vedli po trefách Zbyňka Jozy v 11. a 13. minutě dvoubrankovým náskokem. Jenže pak si Nové Sedlo vstřelilo vlastní branku Šeblem a navrátilo Ostrov zpět do utkání. Ve 38. minutě musel předčasně pod sprchy ostrovský Tolar, a o chvilku později ho následoval domácí Šebl a Ostrov pak dokázal v závěru první půle vyrovnat z penalty Milanem Novotným. Po změně stran docílil v 50. minutě hattricku Joza, který tak opět navrátil domácím vedení. Pak ale domácí přišli o Kaňoka, který byl vyloučen. Další velká rána pro domácí přišla v 72. minutě, kdy si vstřelil vlastní gól Kovařík, pro Nové Sedlo to byl druhý vlastňák v utkání. A aby toho nebylo dost, než se Nové Sedlo stačilo vzpamatovat hosté, slavili v 73. minutě čtvrtou branku, kterou zaznamenal Filip Tomáň. Poté následovalo další vyloučení, a opět to byl hráč Nového Sedla, když pod sprchy putoval Joza. Ač v oslabení, tak Nové Sedlo bojovalo a makalo, za což bylo odměněno v 91. minutě vyrovnávací brankou, když se střelecky prosadil gólman Tomáš Pelech. Jenže kalich hořkosti si museli novosedelští hráči vypít až do dna. Po rozehrání totiž zakončil gólově akci Ostrova Novotný, který tak zpečetil výhru svého týmu v poměru 5:4.

Pan střelec. Nejlepším kanonýrem podzimní části se stal březovský záložník Tomáš Berezcký, který nastřílel soupeřům úctyhodných devatenáct kousků. Šestnáct branek pak měl na svědomí druhý v pořadí Jan Bílek z Mariánských Lázní. O třetí místo se pak podělili dva střelci, a to březovský Jiří Šellong a ostrovský Milan Novotný, oba totiž zatížili konta soupeřů čtrnácti zásahy.

Divácká kulisa. Dva divácké rekordy v návštěvnosti míří za chebským FC. Ano, je to tak. Chebský FC totiž dvakrát dosáhl na hranici tří stovek diváků, kteří přišli zhlédnout jeho bitvu.Chebané se pak fanouškům revanšovali dvěma výhrami. Tu první nad Citicemi 4:1, druhou pak v derby nad chebskou Hvězdou v poměru 6:2. Celkově pak v návštěvnosti bral triumf Nejdek, jeho třináct utkání zhlédlo dohromady 1770 diváků. Druhý skončil s 1749 diváky chebský FC a třetí Mariánské Lázně, na které přišlo 1685 diváků.

Karetní hříšníci. Nejvíce žlutých napomenutí nasbírali v podzimní části soutěže hráči Nového Sedla, kteří celkem viděli žlutou kartu v rukou sudích šestatřicetkrát. Hranici třiceti žlutých karet pokořila i chebská Hvězda, která byla během podzimu napomenuta v jedenatřiceti případech. Devětadvacetkrát pak vytáhli rozhodčí žlutou kartu pro barvy lomnické TJ. Naopak nejméně žlutých karet obdržela karlovarská Lokomotiva a to patnáct.

Vyloučení. Nejčastěji byli během první poloviny soutěže vylučováni hráči citického Sokola, a to čtyřikrát. Tři červené stopky pak nasbíralo Nové Sedlo a také Kynšperk. Naopak bez vyloučení projely podzimní částí chebské FC, Toužim a karlovarská Lokomotiva.

Bodová ztráta. Tu si připsalo na své konto v devátém kole přeboru Královské Poříčí, které třikrát vedlo v souboji s chebskou Hvězdou, a to i dvoubrankovým rozdílem. Jenže nakonec z vyhraného utkání nezbylo nic. Chebané totiž přidali na gólových obrátkách a duel dovedli do nerozhodného konce. Kalich hořkosti si pak Poříčí muselo vypít až do dna v penaltovém rozstřelu, který přetavila Hvězda v důležitý zisk druhého bonusového bodu.

Souboj exligistů. Krajský přebor přinesl v rámci podzimní části i netradiční souboj exligových hráčů, a to hned ve druhém kole, kdy se proti sobě postavili chebský Radek Čížek a nejdecký Tomáš Pilař. V tomto souboji sice vedla Hvězda Cheb jednobrankovým rozdílem, ale nakonec musela skousnout pětibrankovou prohru, pod kterou se podepsal právě špílmachr v trikotu Nejdku Tomáš Pilař, který tak notně přispěl k výhře 5:1.