Uplynulý víkend přinesl Lomnici dva body z půdy Staré Role, čímž zaokrouhlila bodový stav na číslo pět.

„Pět bodů po dvou kolech je dobrý odrazový můstek,“ pochvaloval si podzimní bodový zisk trenér Lomnice Petr Zindl.

Teď však čeká jeho výběr náročný duel s nováčkem z Františkových Lázní, který překvapivě v podzimní části ještě neztratil ani bod.

„Dle dostupných informací mají mužstvo schopné hrát divizi, budou to však muset prokázat i u nás. Frantovky jsou favorit utkání, i když je to nováček, my se to budeme snažit změnit,“ vzkazuje na dálku do lázeňského města Zindl.

Premiéru si tak bude moci užít novic v lomnickém trikotu Milan Čižnár, tedy fotbalový špílmachr s bohatými zkušenostmi.

„Podařilo se nám dotáhnout přestup Milana Čižnára, o kterého jsme hodně stáli. Je to hráč, kterého jsme potřebovali, a společně s Davidem Dudeškem nám vytvoří silný střed, který nám chyběl,“ vypočítával Zindl.
Lomničáci by tak chtěli před svými fanoušky uspět. „V kabině panuje velmi dobrá atmosféra na utkání se těšíme a doufám, že se k němu připojíme naším dobrým výkonem. Taktiku na utkání máme promyšlenou, ale tu si necháme pro sebe,“ dodal lomnický trenér. Jenže velmi dobrá nálada panuje po dvou podzimních kolech i v kabině Františkových Lázní. A není divu. Nováček soutěže totiž dosáhl na šest bodů.

„V týmu je pozitivní nálada vzhledem k tomu, že jsme byli považováni za outsidera. Prozatím jsme ukázali, že chceme hrát jako tým, makat jeden za druhého, a s tím přišly i výsledky,“ narážel na skvělou bilanci svého týmu františkolázeňský záložník Lukáš Hibler a k tomu připojil: „Hrajeme sice pospolu teprve něco přes měsíc, ale tím, že jsme téměř všichni odchovanci Františkových Lázní, tak se známe už od přípravek.“

Uplynulý víkend se navíc Frantovky postaraly o velké překvapení, když při své domácí premiéře vypráskaly Nové Sedlo 6:0.

„Zápas se Sedlem se vydařil díky taktice, která soupeři neumožnila moc hrát jeho hru. Neměl čas na rozehrávku a tam se lámal chleba, vznikaly chyby, které jsme využili, a z následných standardek jsme dali důležité góly, které Sedlo posadily,“ ohlédl se za cenným skalpem Hibler.

Teď před sebou mají Františkovy Lázně duel na půdě Lomnice, kde by rády protáhly svou úspěšnou sérii. „Taktiku na dalšího soupeře prozrazovat nebudu, to by bylo za pokutu (smích), nechme se překvapit, s čím na soupeře vyrukujeme,“ uzavřel Hibler.