Březová vstoupila do jarní části velmi dobře. Na úvod si připsala na své konto vítězství nad Vojkovicemi, když rozhodující trefu obstaral až v 90. minutě Maťaťa.

„Byl to spíše urputný boj z obou stran. Nakopávaný styl Vojkovic nám vůbec neseděl, i přesto jsme nakonec utkání přetavili ve tři body,“ ohlédl se za vstupem do soutěže první z trenérského dua František Mandula. Tomu pak hodně napomáhá v jarní části druhý trenér Tomáš Beran.

„Myslím si, že Tomáš přišel k týmu v pravou dobu. Každý trenér je něčím specifický a platí to i u něj. Hráči pod jeho taktovkou nabrali novou fotbalovou sílu, což se hodně promítlo i do utkání,“ pochvaloval si spolupráci s Beranem Mandula.

Březová i ve druhém utkání brala tři body. Tentokrát si vyšlápla na nováčka soutěže karlovarské Bacardi. „Hrál se velmi slušný fotbal z obou stran, jen my jsme projevili v utkání větší vůli po vítězství,“ narážel na výhru 3:2 Mandula.

I do třetice se březovským fotbalistům podařilo vykopat tři body. Tentokrát smázli tým Květnové. „Květnovou jsme měli porazit větším rozdílem. Šance na to byly. První poločas byl ještě vyrovnaný, ale ve druhé půli jsme soupeře pořádně rozběhali a převahu jsme vyjádřili i brankově,“ bilancoval vítězství 3:1 březovský lodivod.

Jenže každý den nemůže být posvícení. Vědí to i v Březové. Ve středeční dohrávce totiž Březová musela skousnout první prohru. I když se v Božičanech ujala v 5. minutě vedení, nakonec odjela s porážkou 1:4.

„Věděli jsme, že to jednou musí přijít. Nám se ale v utkání nic nedařilo, zatímco Božičany hrály zodpovědně. Navíc hrály jednoduše nakopávané balóny na rychlé útočníky. Prostě nám utkání nesedlo, navíc jsme nehráli, na co jsme zvyklí,“ vysvětloval trenér Březové.

V následujícím kole zamíří jeho tým na půdu Štědré, která je v průběžné tabulce na posledním místě. Pro Březovou by to měla být jednoznačná záležitost. „Víme, že soupeř trochu omladil, a i když se mu nedaří, kůži lacino určitě neprodá,“ dobře ví Mandula.

Postavení v tabulce však velí Březové vyhrát. „Každé utkání je jiné, ale my si pojedeme do Štědré pro body, i když to bude hodně těžké,“ míní kouč.