Odepisovaný tým chmelařů dal zapomenout na své horší časy a v lázních se prezentoval rychlou kombinační hrou.

„Věděli jsme, že Blšany hrají velmi dobře. To předvedly v první dvacetiminutovce. My jsme měli špatný pohyb, roli také hrálo asi malé podcenění z naší strany, nehráli jsme to, co jsme chtěli,“ ohlédl se za vstupem do utkání asistent trenéra Buldoků Jiří Schveiner.

I přesto se Buldoci ujali vedení, když mezi tři tyče zamířil benjamínek týmu Jan Staněk. Po obrátce stran pak byli domácí lepším týmem.

„Zlepšili jsme pohyb, přihrávku a Blšany zatlačili na jejich polovinu. O naší výhře poté rozhodl v závěru zápasu krásnou střelou Kovařík,“ liboval si Schveiner.

Další soupeř? Mladá Boleslav

Ve středu 4. června čeká Buldoky v předehrávaném 32. kole České fotbalové ligy další silný soupeř. Na karlovarském stadionu ve Dvorech se představí od 17.00 hodin rezerva Mladé Boleslavi. Do města minerálních vod tak dorazí i exkarlovarský útočník David Vaněček nebo exsokolovský Jaroslav Dittrich.

„Boleslavi se v posledních utkáních velmi daří. Bude to hodně těžké utkání, ale my se chceme v posledním domácím utkání s fanoušky rozloučit vítězstvím,“ přeje si úspěch asistent. K dispozici by měl být trenérům již obránce Michal Kubice, který si odpykal karetní distanc.