I když nakonec udolali nováčka divizní soutěže Spartak Chodov v poměru 4:3, svým výkonem zejména pak ve druhém poločase nenadchli.

Ba naopak. I přes prohru podal sympatický výkon Chodov, který už po prvním poločase prohrával o dvě branky, když se za Buldoky po standardních situacích postupně trefili Mičkal a Velkoborský. Chodováci kontrovali v první půli samostatným únikem Kaňoka, ale bez brankového efektu.

„S prvním poločasem jsem spokojený, hráči plnili to, co měli, navíc jsme vstřelili i dvě branky, i když šancí ke skórování jsme si vytvořili celou řadu,“ bilancoval první pětačtyřicetiminutovku karlovarský trenér Jiří Schveiner.

Nespokojenost pak ovládla o přestávce kabinu Spartaku. „Buldoci byli v prvním poločase lepším týmem. My jsme inkasovali obě branky po standardních situacích, škoda jen, že Kaňok neproměnil své sólo, určitě by pak výsledek vypadal lépe,“ hodnotil první půli chodovský trenér Jiří Vican. Jeho svěřenci po obrátce stran pak překvapivě tvrdili fotbalovou muziku. Navíc ji vyjádřili i brankově.

Nejdříve poslal zpátky do utkání spartakovce po spolupráci s Gvizdem Správka a poté se dvakrát střelecky prosadili spartakovci po samostatných únicích, když se dvakrát nemýlil Zucker.

„Nevím, jestli nás soupeř ve druhém poločase podcenil, ale my toho dokázali využít, když jsme smazali dvoubrankové vedení, a šli i do vedení,“ vysvětloval Vican.

Jenže během zápasu prostřídal tři hráče a to se pak odrazilo na dalším vývoji utkání, kdy Buldoci přidali na obrátkách a nakonec obrátili vývoj utkání ve svůj prospěch.

„Chtěl jsem, aby si Kaňok, Zucker a Šellong odpočinuli, aby se nikdo nezranil, jelikož příští týden hrajeme divizní derby s Toužimí,“ odkryl karty chodovský kouč.

Kaňok, Zucker a Šellong by měli v jarní části divize patřit k pilířům Chodova. „Jinak jsme byli moc rádi, že jsme si mohli zahrát na přírodní trávě, té umělé už bylo dost. Pro nás je navíc přínosem i to, že se s týmem mohli sžít nové akvizice Svůra a Mašek. Navíc jsme měli ještě nějaké otazníky v sestavě, které jsme v tomto utkání vyřešili,“ bilancoval trenér Spartaku.

Buldoci tedy generálku před startem třetiligové soutěže zvládli.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili hodně vlažně a soupeř toho brankově využil. Pro nás byl výpadek ve druhé půli takovým varováním, a proto to musíme s hráči rozebrat,“ dobře ví Schveiner.

FC Buldoci – Chodov 4:3

Branky: 14. Mičkal, 35. Velkoborský, 74. Oslovič, 82. Tichota – 52. a 56. Zucker, 65. Správka. Poločas: 2:0.

Buldoci: Četverík (46. Kolář) – Oslovič, Kubice, Vondráček – Hrubý (46. Burkyt), Tichota, Velkoborský, Mičkal, Geňo (72. Tolar) – Kotáb, Rosendo (72. Novotný).
Chodov: Pelech – Štěpán (46. Gvizd), Macák, Širochman (46. Hányš), Vondráček – Mašek, Svůra, Šellong (65. Machulka), Zucker (65. Vachník) – Kaňok (65. Šustr), Správka.