Už teď není pochyb, že se bude na co koukat. Už jen bilance vzájemných duelů hovoří za vše. Na podzim Buldoci dostali v Plzni lekci z produktivity, když prohráli v poměru 0:5. V jarní části pak Buldoci vyválčili na „umělce“ v Drahovicích bod za nerozhodný výsledek 1:1. Během letní přestávky však Plzeň svůj tým značně omladila.

„Byl jsem sledovat soupeře v utkání s Náchodem, ve kterém Plzeň byla posilněna o některé hráče A týmu. Jinak je to mladý, běhavý, dravý tým, který se prezentuje kombinační hrou,“ vysvětloval asistent trenéra Buldoků Jiří Schveiner.

Jeho tým je však po dvou kolech stoprocentní a to bude chtít potvrdit i proti houževnatému soupeři i v domácím prostředí.

„Musíme zhustit střed hřiště, aby soupeř nedostával tolik prostoru ke kombinační hře,“ odtajnil asistent taktiku, která by měla dovést Buldoky k vítězství, a pokračoval: „Je to derby se vším všudy a my se na něj těšíme, samozřejmě chceme vyhrát.“

Oželet však bude muset služby Janáčka, který si odpykává karetní trest z úvodního kola třetiligové soutěže.

„Až na Petra Janáčka bychom měli být kompletní. Hráče ještě čeká dnešní trénink, v sobotu pak předzápasový, takže uvidíme, jestli se něco zásadního nestane,“ podotkl bývalý hráč Chebu či Klatov Jiří Schveiner.