Na prvním tréninku se asistentovi Jiřímu Schveinerovi hlásilo devatenáct hráčů. „Nikdo nám nechyběl a do přípravy jsme zapojili nově dorostence Novotného a Burkyta, dále pak Tolara a Nerada,“ vysvětloval Schveiner. Jeho tým nečeká během přípravy procházka růžovým sadem.

„Trénujeme každý den, kromě pondělka 12. ledna , kdy budou mít hráči naordinováno volno,“ odtajnil Schveiner. Prozatím se Buldoci přípravují na jarní část na svém drahovickém stadionu. „Využíváme hodně okolního terénu a také posilovnu. Snažíme se však, aby hráči byli pořád v kontaktu s balonem, takže také ještě využíváme naši umělou trávu,“ podotkl k přípravě asistent Buldoků.

Tvrdou dřinu si Buldoci zpestří v sobotu 17. ledna turnajovým utkáním v Plzni, kde se střetnou na hřišti v Luční ulici s třetiligovým týmem Viktorie Plzeň. „Po skončení utkání zamíříme ihned na týdenní soustředění do Skalné, kde se zaměříme na kondičku a sílu,“ upozorňoval karlovarský kouč.

Buldoci pak mají v plánu nejen přípravné zápasy v rámci zimního turnaje Slavoje Vyšehrad, ale také tradiční derby s druholigovým Sokolovem, které bude na programu ve středu 28. ledna od 15.30 hodin v Sokolově. Navíc by se k týmu měla připojit i zbrusu nová posila. „Na zkoušku dorazí hráč ze Slovenska, který tam hrál druhou ligu. Jde o útočníka, uvidíme,“ dodal tajemně Jiří Schveiner.