Důvod? Včera podlehli na domácím hřišti účastníkovi České fotbalové ligy karlovarským Buldokům.

Ústí nad Labem – FC Buldoci 0:1

O výsledku střetnutí, ve kterém domácí postrádali zraněné trio Novák, Džuban, Benčík a Martykána, který je na zkoušce v Teplicích, se rozhodlo po půlhodince hry, kdy se dokázal střelecky prosadit karlovarský záložník Lukáš Hrubý. Ústecký celek v první půli branku soupeře, v jehož dresu „tvrdili“ muziku zkušení exligisté Velkoborský a Tichota, neohrozil a i po přestávce převládala v jeho hře nepřesnost.

Vyrovnat mohl čtvrthodinku před koncem, kdy nejprve Krejčíř dělovkou z pětadvaceti metrů orazítkoval břevno hostující svatyně a vzápětí dostal domácí tým výhodu pokutového kopu po ruce jednoho z obránců. Exekutorem byl Karlík, s nabídnutou příležitostí však naložil macešsky. Jeho střela se otřela o břevno a zamířila nad branku. Neopakovalo se tak utkání s dalším celkem z České fotbalové ligy z Varnsdorfu, kdy ve druhé půli dokázalo ústecké mužstvo stav otočit. Celkově však byli hosté fotbalovější, dokázali si i vypracovat více šancí a jejich vítězství bylo naprosto zasloužené.

Ke změně došlo v utkání prvního kola domácí pohárové soutěže, ve kterém se FK Ústí představí na hřišti Chomutova (ten vyřadil v uplynulém ročníku Poháru ČMFS právě karlovarské Buldoky). V tom se představí i Buldoci, kteří hrají v neděli od 17.00 hodin na hřišti divizního nováčka Tachova. V případě úspěchu Karlovaráků by se utkali ve druhém kole s vítězem duelu Rapid Plzeň – Baník Sokolov.

(go, sei)