Buldoci v domácím prostředí udolali rezervu Viktorie Žižkov. „Věděli jsme, že Žižkov se prezentuje kombinační hrou a vyznává hodně technický fotbal. To předvedla i v tomto utkání,“ vysvětloval trenér Buldoků Jiří Schveiner.

Buldoci však souseda v tabulce zaskočili. Od začátku duelu začali tvrdit fotbalovou muziku a hostům to dělalo velké problémy. I přesto se však ujali vedení. „My jsme si vytvořili čtyři dobré střelecké příležitosti, ale bohužel jsme je nevyužili. Poté nás Žižkov za to potrestal,“ lamentoval karlovarský kouč.

Inkasovaná branka Karlovaráky značně nakopla a hosté se měli co otáčet. Domácím nájezdům odolávali až do 33. minuty, kdy se prosmýkl do jejich šestnáctky Kotáb, který s přehledem zavěsil.

„Skóre jsme vyrovnali, když jsme dokázali využít rychlý protiútok. Hráli jsme velmi dobře na to, jaký byl terén. S prvním poločasem jsem hodně spokojen, konečně kluci splnili to, co od nich čekám,“ liboval si Schveiner. Jeho spokojenost mohla být před změnou stran dvojnásobná, ale Kotáb již napodruhé ve výborné pozici neuspěl.

I po obrátce stran byli Buldoci lepším týmem. „V kabině jsme si řekli, že chceme hrát vzadu na nulu a že chceme využít nějakou standardní situaci nebo rychlý protiútok,“ odtajnil taktiku pro druhou pětačtyřicetiminutovku trenér Karlových Varů.

Jeho taktika slavila úspěch až v závěrečné desetiminutovce, kdy druhou branku Buldoků vstřelil stoper Oslovič po přímém kopu Tichoty. „Tuto variantu jsme nacvičovali velmi dlouho. Hráči ji sehráli na výbornou a zaslouženě tak vstřelil i vítěznou branku,“ oddychl si kouč.

Buldoci nasbírali na podzim sedmadvacet bodů a přezimují na sedmé příčce třetiligové tabulky. Navíc v domácím v devíti utkáních nepoznali hořkost porážky. „To je základ doma vyhrávat, a když k tomu ještě přidáte plusové body zvenku, je to nádhera,“ uzavřel Jiří Schveiner.