„Kontaktoval mě v polovině ledna pan Macourek,“ odtajnil první kroky, které směřovaly do stejné řeky, trenér Miloš Slabý. Právě on přivedl karlovarské fotbalistky do vysněné prvoligové soutěže.

„O nabídce jsem hodně přemýšlel, jelikož holky znám. Navíc i holky chtěly abych je trénoval, takže jsem nabídku přijal,“ vysvětloval Slabý. Jenže nečeká ho žádný snadný úkol. Ví to i on sám. Karlovarské fotbalistky se v podzimní části umístily se ziskem devíti bodů na osmé příčce.

„Na některá utkání jsem jezdil a výkony děvčat sledoval. Myslím si, že měly na víc bodů. Chyběla jim větší vůle po vítězství a takové zdravé naštvání,“ zamyslel se staronový kouč.

Fotbalistky tak tento týden polykají dávky zimního soustředění, které absolvují ve fotbalovém areálu v Drahovicích. „Trénujeme společně s juniorkou v počtu třiceti hráček. K dispozici máme dopoledne hřiště, odpoledne jsou na programu běhy, ve čtvrtek pak budou hráčky absolvovat největší tréninkovou zátěž. V neděli pak odehrají přípravný duel s divizními žáky Buldoků,“ nechal nahlédnout do nejbližšího programu fotbalistek Slabý.

A cíle pro jarní část první ligy? „Já vycházím z toho, že každé utkání chci vyhrát, a uvidíme, jak se nám bude dařit v samotné soutěži,“ dodal lodivod Buldoček, kterému bude nově pomáhat hrající asistentka Zuzana Lembacherová.

Do týmu se na podzim zapojily i nové tváře, například plzeňská Majičková. Jestli se v karlovarském družstvu objeví další nová tvář, je ještě v jednání.

„O jedné posile bych věděl, ale musím ještě s dotyčnou hráčkou promluvit a potom uvidíme s manažerkou, jestli přestup, nebo hostování dotáhneme do zdárného konce,“ uzavřel Miloš Slabý.