Po fotbalovém kolapsu, který uštědřila ve druhém kole horalům Aš, když Jáchymovákům nasázela pět branek, i ve třetím pokračování dostali horalé řádnou fotbalovou školu. Tentokrát podlehli překvapivě v domácím prostředí nováčkovi soutěže Citicím. Konečný výsledek 3:4 ve prospěch Citic tak určitě mluví za vše.

„Do Jáchymova jsme jeli neprohrát, a to se nám po solidním výkonu povedlo. Opět jsme však obdrželi dost branek a na tomto budeme muset zapracovat, neboť všechny obdržené branky byly velice laciné a zbytečné,“ vysvětloval citický asistent Roman Heřman.

Samotné utkání načali lépe domácí, kteří se také šťastnou brankou v 6. minutě, kterou si hosté vstřelili nechtěně sami, dostali do vedení. Citice však odpověděly brankově o pět minut později, kdy kombinaci, kterou rozehráli Sopr a Šíba, proměnil ve vyrovnání přesnou ranou Bardon. Poté se více do hry zapojili fotbalisté Citic, což domácím dělalo nemalé problémy. Nejvíce pak dělal starosti Jáchymovákům útočník hostů Sopr.

V 16. minutě se pak na citickém šutérovi školácky vyhnal ze hry jáchymovský Baláž, který za svůj faul uviděl v rukou hlavního arbitra Chládka červenou kartu. Ve 31. minutě poté pronikl do pokutového území domácího mužstva štírek Bardon, který byl nekompromisně zadáky Jáchymova poslán k zemi. Rozhodčí Chládek pak nasměroval svou ruku nekompromisně na značku pokutového kopu, ten pak s přehledem proměnil citický kanonýr Moule.

„V prvním poločase hrál výborně v našem dresu zejména Sopr, který byl k neudržení,“ pochvaloval si Heřman.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kteří si i o deseti hráčích v poli vytvářeli brankové příležitosti. V 56. minutě pak dokonce Jáchymov vstřelil vyrovnávací branku, postaral se o ni Hellmich. Jenže domácí se z vyrovnání neradovali dlouho. V 69. minutě se střelecky zaskvěl nejlepší hráč duelu, citický matador Šíba.

„Utkání se hodně povedlo Pavlovi Šíbovi, který rozdával nádherné přihrávky a sám se dokázal střelecky prosadit, byl to nejlepší hráč utkání,“ míní citický asistent.

Na to dokázali Jáchymováci ještě brankově odpovědět, když se tentokrát zapsal do střelecké listiny domácí Hauptmann. O tříbodovém exportu do Citic však v závěru utkání rozhodl v 84. minutě Peřina.

„Naše hra byla velice dobrá. Dařil se nám hlavně přechod do útočné fáze. Odehráli jsme velice kolektivní výkon a zaslouženě si odvážíme tři body. Nutno pochválit i domácí tým, který i v početním oslabení nesložil zbraně a do posledních chvil bojoval o výsledek,“ uzavřel Roman Heřman.

Jáchymov – Citice 3:4

Branky: 8. vlastní, 56. Hellmich (PK), 72. Hauptmann – 11. Bardon, 31. Moule (PK), 69. Šíba, 84. Peřina. Poločas: 1:2. Rozhodčí: Chládek – Šmat, Balhar, DS Fibrich. ŽK: 2:2. ČK: 2:1 (16. Baláž, 86. Kolárik – 86. Kuželka). Diváci: 80.

Jáchymov: Frydrýn – Holubička, Kostka, Baláž, Kolárik – Šimek, Hauptmann, Klečka, Hellmich – Kasparides, Sypták (stř. Günther, Netušil, Jonák).
Citice: Veverka – Kohout, Bufka, Pinta, Bardon – Burda, Moule, Hartmann, Sopr – Peřina, Šíba (stř. Kuželka).