Pernink, tým, který odborníci pasovali do role outsidera, mile překvapil nejen sám sebe. Konečná druhá příčka pak mluvila za vše.

Do jarní části se Pernink zapojil až ve třetím kole. Vítězně. Na hřišti Olšových Vrat potvrdili roli favorita a zaslouženě si odvezli pětibrankové vítězství. Prsty v tom měl také autor dvou branek horalů Jan Janda. Ten si tak na své střelecké konto připsal čtrnáctou trefu. „Utkání se hrálo na hodně těžkém terénu. My jsme však soupeře přehráli a zaslouženě vyhráli. Určitě mohl být brankový rozdíl větší, ale nevyužili jsme naše všechny šance,“ upozorňoval útočník Perninku Jan Janda.

Důležitější zápas však Pernink teprve čekal. Na hřišti v Dalovicích totiž hostili fotbalisté Perninku aktuálně vedoucí tým tabulky Slavii Junior.

Úvod utkání nijak nenasvědčoval tomu, že by mohl Pernink získat nějaké body. Slavia se prezentovala dobrou hrou, zatímco Pernink značně herně strádal. A když lídr tabulky vstřelil vedoucí branku, vypadalo to pro horaly velmi bledě. Paradoxně pak právě perninské hráče nastartovala neproměněná penalta Slavie Junior. Poté se síly na hřišti vyrovnaly a Pernink zaslouženě vyrovnal, když se do statistik zápasu zapsal tučným písmem kapitán horalů Jiří Halaburt.

„Vstup do utkání se nám nepovedl. Slavia si vytvořila několik slibných šancí, ale neproměnila je, zaplať pánbůh,“ oddychl si Janda. Po změně stran hrál Pernink jako z partesu a svou převahu vyjádřil i brankově. Svou druhou branku vstřelil Jiří Halaburt a poté se dvakrát zapsal do statistik duelu Jan Janda.

„O přestávce jsme si vše v kabině vyříkali. Zlepšili jsme hru po křídlech a převahu jsme pak vyjádřili i brankově. Pro nás to bylo hodně důležité vítězství,“ připomněl perninský snajpr. Ten společně se svým klubovým kolegou Petrem Chvapilem vévodí tabulce střelců III. třídy. Oba totiž soupeřům nasázeli shodně šestnáct brannek.

Pernink tak snížil bodový rozdíl na Slavii Junior na pět bodů. Navíc má na svém kontě o dva zápasy méně, což znamená v případě plného bodového zisku posun do čela tabulky. Ale nepředbíhejme.

Pernink teď soustředí své fotbalové síly k derby s týmem Abertam. Na podzim skončil zajímavý duel těsným vítězstvím Perninku 1:0, když o vítězi utkání prakticky rozhodla vlastní branka hráče Abertam. „Derby nemá favorita. Tabulkové rozdíly se v tomto duelu mažou. My bychom ale rádi bodovali naplno,“ přeje si Jan Janda.