Poříčí si chtělo napravit reputaci, jelikož v úvodním kole dostalo řádnou fotbalovou facku na půdě Františkových Lázní, kde si s velkou chutí zastřílela místní jedenáctka. Výsledek 0:5 v neprospěch Poříčí určitě nepotřebuje komentář.

I druhé vystoupení Poříčí v podzimní části přeboru se nevyvíjelo velmi dobře. I když na začátku duelu byli hráči Poříčí aktivnější, k brance to nevedlo. Za zmínku tak stojí pouze střelecký pokus z kopaček poříčského Šellonga, který ale poslal svůj projektil těsně vedle tyče toužimské svatyně. Ve 25. minutě pak Poříčí dokonce inkasovalo. Při výskoku na centr do šestnáctky srazil brankář Dvořák hostujícího Mikulu a nařízený pokutový kop bez problémů proměnil Hotěk.

Pak už se hrálo bez větších brankových příležitostí, jelikož snaha obou mužstev končila převážně na hranici šestnáctek. Ve 41. minutě se pak postarali o vzruch před toužimskou brankou jmenovci Dufkové. Tvrdou ránu Daniela Dufka vyboxoval toužimský brankář Štěpánek pouze před kopačky zcela volného Miloše Dufka, ale ten poslal ´tydlibábou´ míč zpět do náruče toužimského gólmana.

Ve druhé půli se již diváci nenudili, jelikož obě mužstva přidala na fotbalových obrátkách. V 55. minutě se blýskl jedovatou střelou domácí Vévoda. V 60. minutě neskončil vyrovnávací brankou ani řádný závar před toužimskou svatyní. Naopak brankově mohlo uhodit na druhé straně. Centr Šimka však trestuhodně poslal nad břevno poříčské branky Mikula. Poté se však domácí dočkali své první podzimní branky, která, jak se později ukázalo, znamenala pro tým Poříčí premiérový bodový zisk. V 78. minutě se totiž střelecky prosadil střídající Maxa.

V závěru pak sice hrálo prim hlavně Královské Poříčí, ale to již bez brankového efektu.

Toužim vybojovala bod

Dvě kola, čtyři body. To je bilance exdivizní Toužimi v novém ročníku krajského přeboru. Po zasloužené výhře v prvním kole nad Mariánkami nasměroval los toužimské fotbalisty na půdu Královského Poříčí. Tam Toužim vybojovala bod za nerozhodný výsledek. „Oproti duelu s Mariánkami to byl z naší strany jiný zápas. Chyběl nám pohyb a chuť,“ lamentoval toužimský trenér Marek Daněk. I přesto se Toužimáci ujali v Poříčí vedení, když se do střelecké listiny zapsal ze značky pokutového kopu Hotěk.

„Poříčí hrálo velmi dobře, navíc se osvědčily jeho posily, ať už jde o Provazníka, Gvizda či Šellonga. Tito hráči hru Poříčí hodně zvedli,“ vysekl poklonu soupeři Daněk.

Poříčí však nakonec vstřelilo vyrovnávací branku a v závěru duelu sahalo po třech bodech: „Remíza je asi spravedlivá, i když v závěru mohli strhnout vítězství na svou stranu hráči Poříčí,“ míní Daněk.

Ve třetím pokračování zamíří na půdu Toužimi v rámci derby karlovarská Lokomotiva. „Chtěli bychom navázat na výkon s Mariánkami, jelikož Lokomotiva má nevyzpytatelné mužstvo,“ přeje si další bodový zisk lodivod Toužimi.

Královské Poříčí – Toužim 1:1

Branky: 77. Maxa – 25. Hotěk (PK). Poločas: 0:1. Rozhodčí: R. Šmat – Kobielský, Vejvoda, DS Černý. ŽK: 5:3. Diváci: 80.

(red)