Toužimáci v rámci desátého kola krajského přeboru slavili na svém hřišti nad ostříleným Hazlovem vysoké vítězství 11:1.

„Soupeři chyběli klíčoví hráči, a to se promítlo i do utkání,“ podotkl k ukazateli skóre Daněk. Vše ale mohlo být i jinak. V první šanci duelu, ve které upaloval sám na brankáře hostí domácí Hotěk, fotbalově vyhořel, když svou střeleckou vizitku poslal vedle hazlovské svatyně. „Čekali jsem hodně těžké utkání, už jen proto, že se hráči znají, takže rivalita byla určitě na místě,“ pokračoval toužimský lodivod.

Hazlov ač značně oslaben bojoval dokud mu fotbalové síly stačily. „Hazlov mohl vstřelit dvě branky, ale naštěstí mu to nevyšlo. My jsme střeleckou smůlu protrhli až během třicáté minuty,“ oddychl si Daněk. A měl proč. Jeho svěřenci totiž nasypali Hazlovu během šesti minut tři góly, a tím tak prakticky rozhodli o vítězi duelu.

„Určitě nám tyto branky hodně pomohly,“ dobře ví toužimský trenér. Po změně stran se pak sice Hazlov nadechoval k fotbalovému obratu, ale marně. Zpátky do kolen ho totiž srazilo vyloučení brankáře Kindla, který zahrál rukoumimopokutové území.

„To byl asi zlomový moment duelu. Hned z následného přímého kopu jsme totiž vstřelili čtvrtou branku,“ říká Daněk.

Tím se tak strhl na hřišti brankostroj toužimské jedenáctky, který na chvilku během utkání vyřadil ze hry svými výpady rychlík Belovič, který nejdříve neuspěl tváří v tvář domácímu gólmanovi Dalíkovi, aby o chvilku později zařídil pro Hazlov alespoň čestný úspěch. „Za stavu 7:0 se jen těžko udrží koncentrace hráčů. I přesto jsme poté vstřelili další důležité branky. Dokonale jsme si vylepšili naše skóre,“ ohlédl se za průběhem Daněk.

Toužim tak jako jediný tým v krajském přeboru všechna domácí utkání vyhrál. V šesti zápasech na svém stadionu navíc okořenili Toužimáci dvaatřiceti brankami. „Doma se nám daří, to je pravda. Velkou zásluhu na tom mají naši diváci, kteří umí podpořit, i když to zrovna hráčům nejde,“ poznamenal Daněk.

Jenže v utkáních na hřišti soupeřů je Toužim hodně žalostná. Proč? Ve čtyřech zápasch totiž vybojovala pouhý bod. „Nevíme, čím to je, ale věříme, že i smolnou sérii v utkáních venku prolomíme,“ věří Daněk.

První příležitost budou mít hráči exdivizní Toužimi již tuto neděli 18. října. V jedenáctém kole zamíří na půdu nováčka Baníku Habartov. „Pokud se chceme udržet v popředí, musíme bodovat i venku. Víme, že Habartov prohrává utkání jen o branku, takže to také o něčem vypovídá. Nečeká nás nic lehkého, ale my věříme, že prolomíme sérii právě v Habartově,“ konstatoval Marek Daněk.