Na mezinárodním turnaji hráčů narozených v roce 1995 a mladších se tak představilo celkem šestnáct družstev, která byla rozdělena do čtyř čtyřčlenných skupin, kde se hrálo systémem jednou každý s každým devět minut. Na turnaji se navíc představil juniorský výběr slavného Bayernu Mnichov, FC Schalke nebo VFB Stuttgart. Karlovaráci se předvedli ve skupině A. V prvním utkání si připsali hráči OFS Karlovy Vary na své konto porážku se silným Bayernem Mnichov v poměru 4:0. Ve druhém pak těsně 0:1 podlehli anglickému Luton Town FC.

Ani ve třetím vystoupení ve skupině se karlovarští hráči výhry nedočkali. Na své konto si totiž připsali další porážku 0:1, tentokrát s německým 1. SC Feucht.

Po odehrání základních skupin postoupili Karlovaráci do rozřazovací skupiny D. Tam podlehli 1:4 německému Weibenburgu.

Ve druhém vystoupení skupiny D pak uhráli Karlovaráci nerozhodný výsledek 1:1 s Rothem a poté si připsali na své konto bezbrankovou remízu s německým Eckersmühlenem.

Tím postoupili Karlovarští do boje o konečné třinácté místo.

V něm narazili na 1. SC Feucht, tedy soupeře ze základní skupiny A. Tentokrát však neponechali Západočeši nic náhodě a soupeři porážku ze skupiny oplatili, když utkání vyhráli v poměru 3:2. Celý turnaj nakonec vyhrál TSG1899 Hoffenheim. Na druhém místě skončil výběr VFB Stuttgart a na stupních vítězů je doplnil rakouský výběr Red Bull Salzburg.