Tým Útviny, který během zimní přípravy posílilo několik hráčů, prozatím ve třech jarních duelech neokusil hořkost porážky. V zahajovacím kole porazila Útvina na domácí půdě nováčka z Kaceřova 8:2, poté si poradila v derby s Březovou 3:2 a v posledním, třetím kole si na své konto připsala pro změnu výhru 4:0 nad Kynšperkem.

„Proti Kaceřovu to byla jasná záležitost. Naopak Březová nás hodně potrápila, hrála velmi dobře, ale nakonec jsme v závěru utkání vstřelili třetí, rozhodující branku,“ poukazoval Červenka.

Proti Kynšperku rozhodli Útviňáci o své výhře již prakticky v prvním poločase, kdy soupeři nasázeli tři branky. „Kynšperk mě hodně překvapil, hrál dobře kombinačně a vytvořil si i dvě tři stoprocentní šance, ale nevyužil je, zatímco my do čeho jsme kopli, to skončilo v brance,“ oddychl si Červenka.

Jeho jedenáctka hodně v jarní části profituje zejména ze spolupráce útočných hrotů ve složení David Dvorský, Martin Sitek. „Tak určitě je znát příchod Davida Dvorského, který je podle mého názoru divizní hráč. S Martinem si umí na hřišti vyhovět a zatím jim spolupráce hodně svědčí,“ míní předseda Útviny.

Útvinskému mužstvu tak patří prozatím v tabulce průběžná sedmá příčka. „Pomalu se nám na výsledcích i hře začíná projevovat kvalitní zimní příprava, kterou mají hráči za sebou. Navíc v každém utkání tahají hráči za jeden provaz, a to je také hodně důležité. Navíc pod taktovkou zkušeného Marka Hejkala funguje obrana, dále pak ve vynikající formě chytá brankář Levko. Hráči se navíc na hřišti doplňují a makají nadoraz. Na hřišti je cítit řádný týmový duch,“ pokračoval Červenka.

Útvina tak po podzimním propadu pomalu, ale jistě začíná míchat fotbalovými kartami. „Jsme moc rádi, že se nám daří. V tabulce jsme poskočili do klidných vod. Snad se nám podaří prodloužit úspěšnou vítěznou sérii i po utkání v Lokti. Ten je teď sice v herním útlumu, ale bude to těžký duel, takže uvidíme, jak se nám bude na jeho půdě dařit,“ zamyslel se Červenka.