Na úvod své dvacetiletky porazili „feťáci“ v poměrně klidné přestřelce na velkém hřišti tým VTJ Morava 7:5.

První historickou branku karlovarského mužstva si připsal na své konto Karel Löffler a sestava Fet Clubu byla taková: Jaroš – Demjan, Kobera, Löffler, Ludvík, Stehlík, V. Málek, Nedoma, B. Sochor, Havel a Varadínek.

„Bylo to něco úžasného, hlavně turnaje v zahraničí měly skvělou atmosféru. Navíc jsme tam vždy stmelili, jak se patří, naši partu,“ zamyslel se jeden ze zakladatelů klubu Jiří Kobera a pokračoval: „Odstupem času jsem pak musel ze zdravotních důvodů skončit.“

Už na samotném začátku však ukázal Fet Club své ambice. Od svého vzniku hrával I. ligu Karlových Varů, ve které se radoval jednou z mistrovského titulu, dvakrát skončil na stříbrné příčce a jednou bral bronz.

Poté přišly postupy a v divizi se karlovarský tým také neztratil.

Mužstvo, které hrávalo deset sezon futsalovou divizi a vstřelilo v ní historicky nejvíce branek, se přetahovalo o primát nejlepšího mužstva divize s plzeňským klubem Do Dna (oficiálně má tým Do Dna o jednu sezonu více).

Fet Club jednou v této soutěži triumfoval, dvakrát skončil druhý a jednou třetí. „Pro nás to byly velké úspěchy. Zisk prvního místa v I. lize Karlových Varů a poté první příčka v divizi, to bylo něco fantastického,“ liboval si další zakladatel Fet Clubu Milan Demjan a dodal: „Postup do druhé ligy jsme přenechali z finančních důvodů karlovarským Drakům.“

Celkem ve své dvacetileté historii získali futsalisté Fet Clubu přes sedmdesát trofejí z různých akcí a turnajů. Zejména pak v Praze, Budějovicích, Plzni či Brně.

Vítězné poháry však brali i za hranicemi například ve Francii, Holandsku, Německu, Anglii, Švédsku a Belgii. Funkcionáři Fet Clubu pořádali také dvě největší výpravy, a to v roce 1998 do USA a v roce 2001 do Mexika.

„Odehráli jsme okolo sto padesáti mezinárodních utkání, a to někdy i se zajímavými soupeři jakoby byly Antily, Albánie, Bosna, Sv. Helena, Libanon, Kuvajt, Sýrie a další,“ odtajnil pestrost soupeřů Milan Demjan.

Historicky nejlepším střelcem klubu je Jiří Osten, který sehrál v dresu karlovarského týmu na tisíc utkání, ve kterých zatížil konta soupeřů pomalu dvěma tisícovkami gólů. „Jsem moc rád, že jsem začal malou kopanou hrát, i když jsem od svých osmi let hrál velký fotbal. Do Fet Clubu jsem přišel na přelomu roku 1990 a svých osmnácti sezon ve futsalovém kolotoči v dresu Fet Clubu určitě nelituji. Ba naopak, koukli jsme se do světa a získali nějaké zkušenosti,“ ohlédl se za svým vstupem do mužstva Jiří Osten.

Fet Club se může pochlubit i hvězdnou hráčskou enklávou, která jeho dres oblékala. Například Tomáš Kalán, který hájí barvy klubu dodnes, dále František Dřížďal, který před odchodem do ligové Slavie Praha běhal v dresu „feťáků“ poslední tři sezony. Na turnajích pak posílili mužstvo exligoví hráči Karel Tichota, Martin Boček, Marcel Gecov nebo Tomáš Matějček.

Své fotbalové štěstí pokoušeli v karlovarském klubu dokonce i dva cizinci – Ital Giorgio Doglia a Raed Al Khaled ze Sýrie.

„Náš dres však oblékali během dvaceti let i další významní hráči. Namátkou například Rubeš, Michovský, Tětiva, Malík, Albrecht, Stehlík, Sochor, Kobliha, Havel, Svoboda, Faifrt, Hájek, Mikula, Šnajdr, Budík, Kozel, Vacovský, Vála, Budil, Kovács, Blažek, Brejla a mnoho dalších,“ sahal do historie klubu Demjan.

Za zmínku stojí i nejslavnější výhry klubu: Fet Club – Aston Villa 8:7 (I liga K. Vary) , Ajax Cheb 2:1 (I. liga K. Vary), Letňany Praha 4:3 (II. liga), Tranmera Victoria 2:1 (mistr Anglie ve futsale), VTJ Karlovy Vary 8:3 a 4:4 (Za VTJ nastoupili i exligoví hráči Frýdek, Kinder, Procházka a spol.), Bayeruth 1:1 na penalty 4:3 (II. liga), Indoss Plzeň 4:3 (II. liga).

Největší úspěchy Fet Clubu v zahraničí
1. místo – Bayern Cup, Německo (50 týmů, halová kopaná, 2004)
1. místo – Southend, Anglie (6 týmů, kopaná, 1996)
2. místo – Antverpy, Belgie (45 týmů, futsal, 2002)
3. místo – Antverpy, Belgie (45 týmů, futsal, 2003)
5. místo – Amsterdam, Holandsko (24 týmů, futsal, 2003)
1. místo – Benasfors, Švédsko (4 týmy, kopaná, 1997)
Cena fair play – Hasselt 2007, Haastnicht 2004, Antverpy 1998,
Paříž 2000.

 

Nejzajímavější utkání odehráli Karlovaráci s mužstvem Koncentrát Nerugai, za který nastoupil i nejlepší futsalista Ruska Jeremenko.

V letošní sezoně, která je pro Fet Club oficiálně poslední a jubilejní, tak mohou fanoušci futsalu spatřit tento tým na divizních palubovkách naposledy. V desáté divizní sezoně se prozatím futsalisté Fet Clubu drží v průběžné tabulce na páté příčce se ztrátou devíti bodů na první tým divze FK Lochotín. V kanadském bodování soutěže je na pátém místě Jiří Osten a nejlepším nahrávačem v týmu je Jiří Drobný.

„Čas nezastavíme a proto ukončíme po této sezoně naše učinkování v divizní soutěži. Sálovky však nebalíme definitivně, ještě chceme odehrát nějaké přátelské utkání či futsalové turnaje,“ slibuje Milan Demjan.

Současné mužstvo tedy tvoří hráči: Petrides, Knaf, Hrib, Osten, Mrázek, Šott, Dřížďal, Soukup, Under, Lehečka, Kalán, Drobný a matadoři klubu Demjan, Kobera, Löffler a Ludvík.

„V sobotu 12. ledna pořádáme v Sedlecké pivnici naší rozlučku ku příležitosti našich dvacátých narozenin, na kterou zveme i další futsalové týmy, které s námi hrály jako Black Sheep, AC Žízeň, ale také všechna divizní mužstva,“ láká na rozlučku s Fet Clubem hráče všech týmů Milan Demjan.