V karlovarském derby porazil tým Ostrova 1:0. Vítězství toužimských fotbalistů se ale nerodilo lehce.

„V prvním poločase jsme měli více ze hry a vstřelili i úvodní branku. Poté jsme mohli zvýšit vedení Borkem, ale jeho střelecký pokus skončil vysoko nad brankou Ostrova. To mohl být rozhodující moment zápasu,“ ohlédl se za první pětačtyřicetiminutovkou toužimský trenér Marek Daněk.

Ostrov navíc dohrával utkání pouze o deseti hráčích, to když se poroučel předčasně pod sprchy Lukáš Lorenc. Přesilovku však už Toužim nevyužila, ba naopak mohla i inkasovat. „Ostrov ve druhém poločase hru vyrovnal, i když hrál v poli oslaben. Soupeř se pořádně semkl a vytvořil si i brankové příležitosti, které naštěstí nevyužil,“ vysvětloval kouč.

Jeho tým však nakonec těsnou výhru ubránil a „díky“ ztrátě Chodova v Mariánských Lázních si vytvořil na čele krajské tabulky dvoubodový náskok. „Spokojenost je opravdu pouze s třemi body,“ bilancoval situaci Daněk.

V neděli Toužim nastoupí od 13.00 hodin v Drahovicích k sedmnáctému kolu proti nevyzpytatelné Aši. Ta v úvodním kole vybojovala cenný bod v zápase s Královským Poříčím až v závěrečné desetiminutovce.

„Opět budeme hrát na „umělce“ v Drahovicích, a tak se dá očekávat zajímavé utkání. Aš nemá v duelu s námi co ztratit, spíše může jen získat. My jsme favorité a každé mužstvo se chce vytáhnout,“ zamyslel se trenér. K dispozici trenérovi nebude zraněný útočník Pavel Šulc a ani záložník Jakub Hudec, který v týdnu zamířil na půlroční hostování do divizního dorostu Buldoků.

„Po trestu se nám vrací Kanát, v minulém utkání nastoupil na dvacet minut uzdravený útočník Mikula. K utkání bychom tak měli mít připraveno osmnáct hráčů,“ dodal Marek Daněk a pokračoval: „Jdeme zápas od zápasu a nekoukáme na ostatní týmy. Chceme hrát kvalitní rychlý fotbal, a tím se chceme prezentovat i v zápase s Aší, i když ta přijede asi s defenzivní taktikou, ale uvidíme.“