Obě mužstva by měla patřit k týmům, které se budou prát o horní patra tabulky. Dalším, kdo přispěl ke kvalitní podívané, byl sestoupivší Dolní Rychnov. Navíc zůstal i aspirant na první příčku a obhájce loňského prvenství, rezerva Staré Role. Ta by měla patřit společně s rezervou Chodova k nejlepším týmům I. A třídy.

Nesmíme však opomenout ani chebský FC, který by měl také promluvit svou fotbalovou silou do bojů o čelo tabulky. Na stejné vlně by se měl pohybovat i celek Drmoulu, který sice vyhrál nad Jáchymovem baráž o postup do krajského přeboru, ale následně ho překvapivě odmítl.

O fotbalové slovo se také mohou hlásit hráči Nové Role a Kraslic, tedy týmů, které ještě před dvěma roky čeřily vody krajského přeboru. Navíc adepti na černého koně soutěže jsou hned dva, a to velmi silný Horní Slavkov či Olympie Březová, která během přestávky značně posílila svůj kádr.

Jedno je tedy jasné. Tento ročník I. A třídy se určitě zapíše tučným písmem do historie karlovarské kopané.

Už první kolo bude hodně zajímavé. Nováček Bukovany zamíří na půdu Skalné a další nováček Dolní Rychnov doma přivítá Lomnici. Do třetice další nováček, a to chodovská rezerva, se představí na půdě krajskými soutěžemi otřelého Hroznětína a Březovou prověří na domácí půdě velmi zdatný soupeř, starorolská rezerva.

Nic jednoduchého nečeká ani hráče Nové Role, kteří budou hostit nevyzpytatelný Drmoul. Zajímavý duel bude na programu v Chebu, kde místní FC přivítá Kraslice.

Na stejné vlně se poveze tento ročník i krajská I. B třída. I ta totiž slibuje nespočet fotbalových zápletek. Už jen účast jednoho z aspirantů na postup, a to Sokola Žlutice či Slavoje Bečov nebo FK Loket slibuje řádnou fotbalovou podívanou.

Ale pozor, nesmíme opomíjet ani další týmy. Své totiž může říci například Útvina či ambiciózní Kynšperk nebo také Hrozňatov. Hodně se také očekává od Sedlece nebo i nováčků Březové a Kaceřova či Dolního Žandova. Milým překvapením pak mohou být výkony Pily nebo Nejdku, ale nepředbíhejme.

Již první kolo proti sobě svedlo dva aspiranty na postup. Žlutice totiž přivítají na svém hřišti Bečov. Zajímavé utkání také bude na programu v Útvině, kam má namířeno Nejdek. Na Pile se představí nováček z Březové a v Sedleci další nováček Kaceřov. Loket se představí v Lipové, Dalovice si zajedou do Dolního Žandova a Hrozňatov bude hostit Kynšperk.