Podzimu dominoval pouze jeden tým, Slavia Junior, která tak má skvělou výchozí pozici do jarních bojů. Osmibodový náskok by tak měl hráče Slavie nasměrovat do okresního přeboru. Jinak se podzimní část nesla v duchu překvapení. Nejdříve odstoupil překvapivě ze soutěže Javor Bražec a i výkony pilské rezervy zůstaly hodně za očekáváním. V premiéře se vedlo nováčkům. Pernink si vybojoval druhé místo a dalovická rezerva dokonce třetí.

Nejúspěšnějším týmem podzimní části III. třídy je bezesporu Slavia Junior, která nasbírala na své konto ve dvanácti utkáních úctyhodných dvaatřicet bodů. Také jako jediná neokusila na podzim hořkost porážky. Druhé místo pak patří nováčkovi soutěže Perninku, ten nastřádal během podzimu čtyřiadvacet bodů. Trojici pak doplnila na pomyslném stupni vítězů rezerva dalovické Čechie. Ta si také ve své premiéře počínala velmi dobře, když vybojovala ve dvanácti duelech jedenadvacet bodů.

Nejslabšími týmy podzimní části byli hráči pilské rezervy. Ti si ve dvanácti duelech připsali na své konto pouhé tři body. Sedm jich pak získali fotbalisté Olšových Vrat, devět pak jedenáctka nováčka z Verušiček.

Nejvíce branek nasázeli na podzim soupeřům fotbalisté Slavie Junior, a to celých čtyřiapadesát, což je průměr 4,5 branky na zápas. Dvaatřicet branek si připsali na své konto hráči Perninku a o jednu méně pak nasázeli soupeřům kanonýři Potůčků.

Největší návštěvností se mohli pochlubit fotbalisté Abertam. Na jejich dvanáct duelů dorazilo do ochozů stadionů 668 diváků, což dělá průměr 55 fanoušků na jeden zápas.

Nejbohatším utkáním na branky bylo bezesporu to mezi týmem Olšových Vrat a Slavií Junior. V tomto utkání padlo celkem jedenáct branek. Stejně si počínali kanonýři i v utkání Slavie Junior s Pilou B a Abertam s Olšovými Vraty.

Nejpilnějším střelcem podzimní části byl perninský útočník Petr Chvapil, který zatížil konta soupeřů čtrnácti góly. O jeden méně pak nastříleli Libor Slivčák z Verušiček a Roman Bílý ze Slavie Junior. Dvanáct jich pak nasázel soupeřům perninský Jan Janda a jedenáct Miroslav Šípek z Potůčků.

Nejtrestanějším hráčem podzimu byl abertamský fotbalista Václav Rudinec, který napaběrkoval šest žlutých a jednu červenou kartu. Pět si jich pak připsal na své konto děpoltovický Milan Skoupý, s kterým držel krok i jeho spoluhráč Martin Kolitsch. Ten viděl třikrát žlutou a dvakrát červenou kartu. Po čtyřech žlutých si pak připsali perninský Jan Janda, sadovský Petr Doležal a dalovický Pavel Perutík.

Nejméně diváků, celkem deset, zhlédlo zápas Potůčků s Děpoltovicemi a Údrče s Merklínem. Naopak nejvyšší návštěva byla k vidění na utkání Abertam s Verušičkami a dalovické rezervy se Slavií Junior.

Nejpropustnější obranu měla na podzim rezerva Pily, která inkasovala celkem jedenašedesát branek, což je průměr 5,0 branek na zápas. Sedmapadesát jich pak museli skousnout hráči Olšových Vrat. Devětatřicetkrát pak lovil míč ze své branky gólman Verušiček.

Nejzajímavější zápas odehráli na podzim v rámci horského derby Potůčky s Perninkem. Potůčky vyhrály první poločas v poměru 4:1. Nakonec se však radovali z vítězství fotbalisté Perninku, když po zlepšeném výkonu ve druhém dějství obrátili ukazatel skóre ve svůj prospěch. Za to mluví i konečná výhra v poměru 5:4.