Po dvou prohrách v řadě za sebou na hřišti soupeřů se představí druholigoví fotbalisté Baníku v domácím prostředí. V sobotu dopoledne budou hostit tradičně od 10.15 hodin mužstvo Vítkovic. Bodovat však chtějí oba celky, a tak se čeká velmi zajímavý duel.

Ostravský klub po minulém utkání s Třincem, které doma prohrál 1:3, sáhl k výměně trenéra. Dosavadního kouče Aloise Grussmanna ve funkci prozatím nahradil asistent Karel Orel. Traduje se, že výměna trenéra mužstvo častokrát nakopne.

Trenér Baníku Martin Hašek si to ale v případě Vítkovic nemyslí.

„Je možné, že mužstvo bude hrát s větším nasazením. Hráči z lavičky vycítí možnost dostat se do sestavy a naopak hráči ze základu si budou chtít své posty uhájit. Do formy to ale mužstvo hned tak nedostane a také organizace hry se hned tak nezlepší,“ míní sokolovský kouč.

Ten má o vítkovickém celku své informace.

„Z toho, co prozatím odehráli, tak nebyli na tom příliš dobře. Je to také důsledek toho, že mají v tabulce nula bodů. Ale každý zápas je jiný. Naším úkolem je ale nestarat se o soupeře, ale koukat hlavně na sebe. V domácím prostředí chceme vyhrát jako každé jiné utkání,“ prezentuje trenér svůj cíl před jakýmkoli zápasem.

Baník totiž také potřebuje vyhrát. V posledních dvou kolech, která odehrál venku na hřištích vedoucích celků druhé ligy, si totiž nepřipsal ani bod a nevstřelil byť jedinou branku.

„Čáslav v té době vedla soutěž a svým stylem hry nás hokejovou terminologií rozvěsila po mantinelech. A na Bohemce prohrát můžete, fanoušci vám za to tolik nevyčiní. Velice negativní by to bylo, kdybychom v sobotu doma podlehli Vítkovicím,“ má trenér srovnáno v hlavě.

Otázkou je, kdo všechno nebude k utkání připraven. Se zraněním laboruje hned několik hráčů.

„Zadní natržený sval měl Kura, Hájovský je po těžkém výronu kotníku a začal s atletickým cvičením. Po utkání na Bohemians měl problémy s kolenem Duchnič a se zadním stehenním svalem Javorský. Dlouhodobě zraněný je Jungman, takže uvidíme, kdo se dá do soboty do pořádku. Na druhou stranu právě proto máme tak široký kádr, kde můžeme využít některé alternativy,“ naznačil Hašek možné změny oproti standardní sestavě Baníku.