Zimní přestávka je ta tam. Fotbalovi fanoušci pomalu oprašují své dresy, bubny a hlavně hlasivky. Důvod? Dnes totiž startuje jarní část druhé fotbalové ligy. Představí se v ní i jediný zástupce západních Čech FK Baník Sokolov.

Od 10.15 hodin hostí baníkovci v domácím prostředí tým z popředí druholigové tabulky, čtvrtou Čáslav.

„Samozřejmě, že jsme soupeře sledovali po celou zimní přípravu, takže informace o soupeři máme. Čáslavi odešel v zimní přestávce gólman a útočník Strnad, za něj však do týmu zamířil Kocourek z Jablonce. Postově tak soupeř své odchody nahradil, jestli dobře či ne, se projeví až během jarní části,“ vysvětloval své poznatky trenér Sokolova Karel Havlíček.

Čáslav během zimní přípravy odehrála několik přípravných duelů, ve kterých se jí dařilo se střídavými úspěchy. Navíc pak odehrála většinu zápasů v rozestavení 4 – 5 – 1.

„My si myslíme, že Čáslav u nás nastoupí v rozestavení 4 – 4 – 2. Soupeř hraje velmi kompaktně, navíc dobře zezadu, proto bude hodně těžké překonat tento blok, musíme být ale trpěliví,“ charakterizoval sílu soupeře Havlíček.

Ten si spolu se svým asistentem odbyde hned dvě premiéry. Tu první před domácím publikem, tu druhou na lavičce Baníku v druholigové soutěži. „Už se moc těším, jelikož zimní přípravy už bylo dost. Určitě mám mrazení v zádech, neboť pro nás je to hodně zavazující, ale jdeme do toho. Chceme určitě vyhrát a s tímto cílem do utkání s Čáslaví jdeme,“ varuje soupeře sokolovský trenér.

Naskýtá se však otázka, jaký bude terén. „Pokud nezaúřaduje během pátku nevyzpytatelné počasí, tak se utkání odehraje na výborně připravené hrací ploše,“ dodal trenér sokolovského týmu Havlíček.

(sei)