Úkol splněn. Sokolovské juniorce k tomu stačilo třiadvacet kol. V posledním odehraném utkání, které odehráli Sokolováci na hřišti Františkových Lázní, stvrdili svůj postup mezi divizní elitu šesti góly.

V prvním poločase se však svěřenci trenéra Stanislava Purkarta na gól hodně nadřeli. „Soupeř hrál velmi solidně a důrazně, někdy však až zbytečně, což nás hodně přibrzdilo,“ zlobil se Purkart. O jedinou přesnou trefu baníkovců se postaral v první půli Kura. „Nastartovalo nás sporadicky až vyloučení domácího brankáře, který poslal k zemi Komberce a uviděl červenou kartu. My pak během hry třikrát nastřelili tyč. Branku jsme soupeři vstřelili po standardní situaci, kdy jsme míč dotlačili do branky Františkových Lázní,“ podotkl Purkart.

Po změně stran však Baník zúročil své zkušenosti a soupeři vstřelil dalších pět branek. „Ve druhém poločase jsme si vytvořili výraznou převahu, kterou jsme dokázali brankově využít. Škoda jen, že jsme ještě nějaké stoprocentní šance trestuhodně zahodili, jinak by určitě mohl být rozdíl vyšší,“ dobře ví sokolovský lodivod.

Tím se tak juniorka Sokolova vrací po roční odmlce do divizní soutěže. „Myslím si, že postup je zcela zasloužený,“ dodal skromně Purkart.

V neděli se představí v rámci 29. kola krajského přeboru na sokolovském stadionu proti místní juniorce mužstvo Dolního Rychnova. Jenže v tu dobu bude bojovat o body i druholigové áčko Baníku. „Utkání povede Tomáš Provazník. Kvůli zápasové kolizi tak dostanou šanci v dresu juniorky dorostenci,“ odtajnil Purkart, který tak zřejmě přijde o domácí postupové oslavy.